Polícia rieši 121 trestných konaní v súvislosti s PPA

Pôdohospodárska platobná agentúra (PPA) eviduje celkom 182 dožiadaní od orgánov činných v trestnom konaní, ktoré sa týkajú 121 trestných konaní a evidujeme celkove 146 podnetov. PPA o tom informovala v tlačovej správe.

10.05.2021 11:31
NAKA zasah PPA Foto:
debata

„Na každú požiadavku v rámci poskytovania súčinnosti doručenú Policajným zborom, prípadne prokuratúrou, reagujeme pružne, v požadovanom rozsahu a v zmysle dožiadaní,“ hovorí Rudolf Strigáč, vedúci oddelenia vnútornej kontroly. Podľa jeho slov v rámci trestného konania poskytuje PPA súčinnosť operatívnym pracovníkom, povereným príslušníkom a najme vyšetrovateľom polície.

Ako ďalej informuje PPA, po kauze Dobytkár je agentúra plne súčinná vo vzťahu k poskytovaniu informácií orgánom činným v trestnom konaní. Odbor vnútornej kontroly PPA poskytuje vyšetrovateľom všetky potrebné a dostupné informácie a podklady, ktoré sú predmetom jednotlivých trestných konaní a v ktorých PPA vystupuje v procesnom postavení poškodeného.

traktor, radosť, poľnohospodár, farmár Čítajte viac Mladí farmári rokovali s vedením platobnej agentúry

„Vzhľadom na rozsah vykonávaných činností v pôsobnosti PPA a kontrolné procesy je potrebné doplňovať pôvodné dožiadania vyšetrovateľov. PPA predkladá doplňujúce informácie odborného charakteru a rôzne na vec sa vzťahujúce, požadované listinné podklady,“ vysvetľuje hovorca PPA Ladislav Ďurkovič.

Ako dodal, okrem toho je potrebné v rámci trestného konania zabezpečiť určenie osôb, ktoré je nevyhnutné vypočuť v procesnom postavení svedka či poškodeného, ktoré musia disponovať potvrdením o zbavení mlčanlivosti štátneho zamestnanca a plnomocenstvom v mene služobného úradu vo vyšetrovaných veciach.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #NAKA #PPA