Agrorezort hľadá nového riaditeľa štátnej veterinárnej správy

Ústredný riaditeľ bude zároveň plnič funkciu hlavného veterinárneho lekára vo veterinárnej oblasti.

16.04.2021 17:58
štátna veterinárna a potravinová správa, Foto: ,
Štátna veterinárna a potravinová správa bude mať nového riaditeľa.
debata

Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky (MPRV SR) vyhlásilo výberové konanie na funkciu ústredného riaditeľa Štátnej veterinárnej a potravinovej správy SR (ŠVPS SR). Jednou z podmienok pre uchádzačov je aj zaslanie Koncepcie rozvoja, zvýšenia efektivity a účinnosti ŠVPS SR vrátane podriadených organizácií. Hlavným veterinárnym lekárom SR sa stane jeden z aktuálnych 1197 úradných veterinárnych lekárov. Záujemcovia sa môžu prihlásiť do 30. apríla 2021 vrátane.

MPRV SR vo výberovom konaní vyžaduje od uchádzačov na funkciu ústredného riaditeľa ŠVPS SR vysokoškolské vzdelanie II. stupňa zamerané na veterinárne lekárstvo. Vybraný uchádzať musí spĺňať aj zákonnú požiadavku podľa §6 ods.1 zákona č. 39/2007 Z. z. o veterinárnej starostlivosti, čo znamená, že musí vykonávať pozíciu úradného veterinárneho lekára. Vyžaduje sa prax 10 rokov v oblasti veterinárneho lekárstva, výkonu úradných kontrol a minimálne 5 rokov praxe v riadiacej funkcii.

Žiadosť o prihlásenie do výberového konania spolu so všetkými požadovanými dokladmi je potrebné doručiť do 30. apríla 2021 vrátane

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ministerstvo pôdohospodárstva #Štátna veterinárna a potravinová správa #ŠVPS SR