Výnimka zo zákazu vychádzania pre poľovníkov neplatí pri každej poľovačke

Poľovníci môžu byť po ôsmej večer vonku, len ak plnia opatrenia proti šíreniu afrického moru ošípaných. Vykonávanie ostatných poľovníckych činností je naďalej obmedzené územím okresu a časovo do 20-tej hodiny.

01.04.2021 16:17
poľovník, puška, poľovačka, príroda, zver Foto:
Výnimka zo zákazu vychádzania platí pre poľovníkov len pri opatreniach, súvisiacich s obmedzením šírenia afrického moru ošípaných.
debata (8)

Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR zverejnilo usmernenie pre poľovníkov k uplatňovaniu výnimku zo zákazu vychádzania mimo okres a po 20-tej hodine.

Uznesením č. 176 bolo doplnené, že vyššie uvedené obmedzenie sa nevzťahuje „s účinnosťou od 1. apríla 2021 na cestu na účel pobytu v prírode držiteľa poľovného lístka za účelom plnenia opatrení proti šíreniu afrického moru ošípaných pri dodržaní protiepidemio­logických opatrení stanovených vo vyhláške Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky a cestu späť.“

To znamená, že držitelia poľovných lístkov môžu od 1. apríla 2021 vycestovať v rámci pobytu v prírode aj mimo okres, a môžu vychádzať aj po 20-tej hodine, ale len z dôvodu plnenia opatrení proti šíreniu afrického moru ošípaných.

Ministerstvo pôdohospodárstva dôrazne upozorňuje, že vykonávanie ostatných poľovníckych činností je naďalej obmedzené územím okresu a časovo do 20-tej hodiny. Oprávnenosť pohybu držiteľ poľovného lístka preukazuje platným poľovným lístkom a v prípade individuálnej poľovačky platným povolením na lov diviačej zveri, alebo v prípade spoločnej poľovačky pozvaním od užívateľa poľovného revíru, ktorý spoločnú poľovačku organizuje.

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #poľovačka #Poľovníci #ministerstvo pôdohospodárstva #nočný zákaz vychádzania