Nečinnosť okolo odsunu materiálu na D4 v Rači môže stáť milióny,tvrdí zhotoviteľ

Situácia okolo materiálu, ktorý bráni v pokračovaní výstavby na úseku D4 v Rači, zostáva dlhé mesiace nezmenená. Tvrdí to zhotoviteľ stavby nultého bratislavského obchvatu D4R7 Construction. Podotkol, že táto nečinnosť môže stáť milióny eur a zvyšuje sa aj oneskorenie výstavby obchvatu.

05.03.2021 16:00
debata

„Okresný úrad je naďalej neaktívny. Problém, ktorý bráni D4R7 vo výstavbe, by však mohol ľahko vyriešiť jediným rýchlym rozhodnutím, ktoré mu už navrhla spoločnosť D4R7 Construction,“ skonštatovala spoločnosť v tlačovom oznámení.

Tento prípad vníma zhotoviteľ ako jasnú kompenzačnú záležitosť, pretože nemôže postupovať v stavebných prácach podľa zmluvy. „Čo je skutočne poľutovaniahodné, dôsledok tejto nečinnosti bude stáť milióny eur a znášať ho budú daňoví poplatníci. Rovnako sa zbytočne navyšuje aj oneskorenie výstavby nultého obchvatu Bratislavy,“ zdôraznila spoločnosť.

Minister dopravy Andrej Doležal (nominant Sme rodina) 18. februára priblížil, že koncesionár stavby nultého bratislavského obchvatu D4/R7 potrebuje odsunúť násyp materiálu v Rači, kde sa končí D4, aby mohol pokračovať vo výstavbe diaľnice. O vyjadrenie, či tak môže urobiť, požiadal okresný úrad, odbor starostlivosti o životné prostredie.

Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) súčasne v tom čase poznamenal, že má vedomosť o tom, že sa okresný úrad obrátil na rezort životného prostredia pre usmernenie, keďže ide o problematiku, ktorá sa týka odpadov.

debata chyba
Viac na túto tému: #materiál #D4R7