V kauze zastrelených koní nezlyhal systém, ale jednotlivec, tvrdí Mičovského rezort

Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (MPRV SR) považuje medializované prípady zastrelených koní za „neakceptovateľné a odsúdeniahodné“. Zlyhania jednotlivcov za hranicou „zákona a morálky“ podľa rezortu vrhajú zlé svetlo na celé poľovníctvo.

20.01.2021 13:36
debata (5)

Rezort ministra pôdohospodárstva Jána Mičovského (OĽaNO) tak reagoval na prípad zastrelených koní v Banskobystrickom kraji. „Takéto a podobné pochybenia musia byť dôsledne vyšetrené a zodpovedná osoba potrestaná. Nejde však o zlyhanie systému, ale jednotlivcov,“ tvrdí hovorca ministerstva pôdohospodárstva Daniel Hrežík.

Podľ jeho slov je Slovensko krajina, v ktorej poľovníctvo a lov zveri zohráva dôležitú úlohu. Organizovanie poľovníctva má z dlhodobého hľadiska bohatú históriu a dosiahnutá úroveň je jedna z najprepraco­vanejších spomedzi vyspelých európskych krajín, dodal. Ministerstvo však tento prípad podľa jeho slov nemôže prehliadať.

Poľovníctvo na Slovensku podlieha platnej legislatíve na úseku poľovníctva, používania zbraní, ochrany zvierat i veterinárnych predpisov. „MPRV SR ostro kritizuje každé konanie nielen poľovníkov, ale akýchkoľvek osôb, ktoré je v rozpore s predpismi. Agrorezort verí, že orgány činné v trestnom konaní spomínané skutky dôkladne vyšetria a voči zodpovedným vyvodia dôsledky,“ dodal Hrežík.

MPRV SR sa touto problematikou má zaoberať aj za súčinnosti s dotknutými organizáciami a orgánmi činnými v trestnom konaní.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #kone #Poľovníci #ministerstvo pôdohospodárstva