Mičovského znepokojuje, že sa do návrhu Plánu obnovy nedostal agrorezort

Informáciu o nezaradení priorít agrosektoru do Plánu obnovy a odolnosti SR považuje vedenie Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR za znepokojivú. Pre TASR to uviedla hovorkyňa rezortu Anežka Šrojta Hrdá v reakcii na najnovší dokument Plánu obnovy, ktorý rezort financií v utorok (22.12.) poslal do Bruselu.

23.12.2020 15:05
mičovský pôdohorspodárstvo Foto: ,
Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Ján Mičovský (OĽaNO).
debata (2)

Rezort chce tak preto hneď začiatkom budúceho roka s ministrom financií Eduardom Hegerom (OĽANO) zvolať stretnutia, na ktorých budú hľadať spoločné riešenia aktuálnej situácie poľnohospodárov, potravinárov a lesníkov. „Intenzívne sme pracovali na príprave komponentov pre Plán obnovy a verili sme, že nie je určený pre jednotlivé rezorty, ale pre celú krajinu a jej obyvateľov,“ dodáva rezort," píše rezort vo svojom vyhlásení.

Ako však zdôraznila hovorkyňa rezortu, agrosektor nie je závislý len na Pláne obnovy. Minister pôdohospodárstva Ján Mičovský (OĽANO) od svojho nástupu robí všetky kroky preto, aby sa zvýšila transparentnosť a efektívne využívanie zdrojov, ktoré budú aj v budúcnosti naalokované v rezorte, dodala Šrojta Hrdá.

„Na každej zákazke pre ministerstvo v súčasnosti ušetríme 20 – 60 % finančných zdrojov, a preto sme presvedčení, že po nastavení systémových krokov vedúcich k šetreniu zdrojov, ale aj po rokovaniach s MF SR, dosiahneme navýšenie rozpočtu pre našich poľnohospodárov, potravinárov a lesníkov,“ uviedla generálna tajomníčka služobného úradu MPRV SR Vladimíra Fabriciusová.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Mičovský #plán obnovy