Kupujte slovenské vína, vyzývajú domáci vinári

Slovenskí vinári vyzývajú na kúpu slovenských vín. Tým by sa mali zachrániť v aktuálnej dobe koronavírusu. „Väčšina menších a stredných slovenských vinohradníkov vyčerpala svoje úspory, úvery a finančné zdroje už v polovici novembra a neočakávajú v dohľadnom čase zlepšenie situácie,“ konštatoval Cech vinohradníkov a vinárov Slovenska.

18.11.2020 09:01
debata (2)

Pre pokračujúce vládne opatrenia v gastroprevádzkach dosahuje predaj slovenského vína historicky najnižšie hodnoty. „Dovoľujeme si pripomenúť, že slovenskí vinohradníci a vinári do dnešného dňa nedostali žiadnu COVID podporu, napriek tomu, že vláda priamo podporila viaceré odvetvia hospodárstva, vrátane mimovládnych organizácií,“ upozornil cech vinárov.

Viacerí vinohradníci a vinári sú v situácii, keď počítajú každé euro a rátajú s najhorším. „Podpora domácich spotrebiteľov predstavuje pre väčšinu slovenských vinohradníkov a vinárov poslednú pomoc pred platobnou neschopnosťou a pomoc pre tisícky zamestnancov pracujúcich na Slovensku vo vinárstvach a vinohradníctve,“ uzavreli vinári.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #víno #vinári #pandémia