V rebríčku inovácií dosiahlo Slovensko 39. miesto

V najnovšom rebríčku inovácií Globálneho inovačného indexu 2020, ktorý vydáva Svetová organizácia duševného vlastníctva, dosiahlo Slovensko 39. miesto zo 131 ekonomík sveta. V roku 2018 pritom obsadilo 36. miesto a vlani 37. "Slovensko je oproti iným krajinám silné v tom, že vytvára viac inovačných výstupov napriek slabším finančným možnostiam, v porovnaní s európskymi ekonomikami napreduje v oblasti infraštruktúry, dosahuje najlepšie výsledky vo vedomostných a technologických výstupoch a silnou stránkou sú kreatívne tovary a služby,“ uviedol predseda Úradu priemyselného vlastníctva SR Matúš Medvec.

10.09.2020 16:22
debata

Prvenstvo patrí v Európe Švajčiarsku, druhé miesto obsadilo Švédsko a tretie Spojené kráľovstvo. V celosvetovom meradle v kategórii ekonomiky s vysokými príjmami je zostava prvých dvoch pozícií rovnaká, tretie miesto však v tomto prípade obsadili Spojené štáty. Z krajín Visegrádskej štvorky zaujali Poľsko 38. miesto, Česko 24. a Maďarsko 35.

Správa Globálneho inovačného indexu 2020 ponúka komplexný prehľad a informácie o najnovšom rebríčku inovácií, o súčasnom stave financovania a pýta sa, ako pandémia COVID-19 ovplyvňuje prístup podnikateľov k rôznym formám financovania inovácií. Svetové ekonomiky radí podľa ich inovačných schopností a skladá sa približne z 80 ukazovateľov, rozdelených do inovačných vstupov a výstupov.

debata chyba
Viac na túto tému: #umiestnenie #inovácie