Index bol vypočítaný z mixu cien hovädzieho, teľacieho, bravčového, jahňacieho, baranieho a kozieho mäsa, hydiny, drobov a lahôdkových, či iných mäsových prípravkov. Index na Slovensku kontinuálne stúpa, odkedy ho Eurostat v roku 2017 začal zaznamenávať. Slovensko malo v roku 2017 index 76,6, teda taký, ako približne dosiahlo Česko až za rok 2019. V roku 2018 malo Slovensko index 78,9, keď sa medziročne zvýšil o 2,3 bodu. Pri výsledku 81,1 za vlaňajšok tak v porovnaní s rokom 2018 stúpol o 2,2 bodu.
Keď sa porovnajú cenové hladiny v krajinách s priemerným indexom cenovej hladiny EÚ 100, výsledky ukazujú, že v roku 2019 bola cena mäsa najvyššia v EÚ v Rakúsku (index cenovej hladiny 145 po zaokrúhlení) a Luxembursku (141). Nasledovali Francúzsko (131), Holandsko (127), Belgicko (125) a Fínsko (124). Naopak, najnižšie úrovne cien mäsa v roku 2019 boli v Poľsku a Rumunsku (obidve s indexom cenovej hladiny 63 po zaokrúhlení), nasledovali Bulharsko (66) a Litva (71).