SaS: Farmárom a potravinárom môže pomôcť nová agrokomisia pri NR SR

Farmárom a potravinárom môže pomôcť nová agrokomisia pri Národnej rade (NR) SR. Tvrdí to koaličná SaS. Zriadenie Komisie pre podporu agrorezortu bude iniciovať poslankyňa Jarmila Halgašová (SaS).

27.07.2020 11:23
debata (1)

Vytvorenie komisie vyplýva zo záverov workshopu „Nitriansky kraj poľnohospodársky a potravinársky región“, ktorý sa konal v minulom týždni. Komisia má byť poradným orgánom Výboru NR SR pre pôdohospodárstvo a životné prostredie.

„Vzor fungovania takejto komisie môžeme vidieť pri Výbore NR SR pre hospodárske záležitosti, kde je zriadených niekoľko komisií,“ skonštatovala Halgašová. Cieľom komisie má byť efektívnejšia a užšia spolupráca pri legislatívnom procese s predstaviteľmi agrosektoru.

Členmi komisie by boli predstavitelia profesijných organizácií a odborníci. Účasť v komisii je otvorená a na rokovania budú prizývaní odborníci z dotknutých oblastí. „Odborná komisia chce priniesť konkrétne riešenia, či už návrhy zákonov alebo strategických opatrení, ktoré budú predkladané v rámci spolupráce rezortnému ministrovi,“ priblížila Halgašová.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #farmári #potravinári #agrobiznis