Slovenská pošta rozpredáva nehnuteľnosti

Medzi najdrahšími nehnuteľnosťami, ktoré predáva Slovenská pošta, sú dopravné stredisko a pozemky v Michalovciach v hodnote vyše 598-tisíc eur bez DPH, budova a pozemky v Čadci za vyše 421-tisíc eur bez DPH či budova a pozemky v Tvrdošíne v hodnote vyše 290-tisíc eur bez DPH.

22.12.2020 17:01
slovenská pošta, bezcenné akcie, cenné papiere Foto: ,
Slovenská pošta rozpredáva nehnuteľnosti, ktoré považuje za neupotrebiteľné.
debata (2)

Slovenská pošta predáva neupotrebiteľný nehnuteľný majetok v celkovej hodnote vyše 2,44 milióna eur bez DPH. Všetky ponuky s podrobnou špecifikáciou a pokynmi pre uchádzačov sú zverejnené na internetovej stránke Slovenskej pošty.

Ako ďalej informovala Jana Lukáčová, vedúca odboru komunikácie a marketingu pošty, predmetom odpredaja sú prázdne objekty vo viacerých mestách a obciach Slovenska, ktoré dlhodobo Slovenská pošta nevyužíva na svoju činnosť. Na predaj sú aj pozemky, ktoré nie sú pre Slovenskú poštu potrebné.

Medzi najdrahšími nehnuteľnosťami sú dopravné stredisko a pozemky v Michalovciach v hodnote vyše 598-tisíc eur bez DPH, budova a pozemky v Čadci za vyše 421-tisíc eur bez DPH, budova a pozemky v Tvrdošíne v hodnote vyše 290-tisíc eur bez DPH, budova a pozemky v Spišskej Novej Vsi za vyše 230-tisíc eur bez DPH či dopravné stredisko a pozemky v hodnote vyše 220-tisíc eur bez DPH v Nových Zámkoch.

Za viac ako 190-tisíc eur bez DPH predáva Slovenská pošta budovu a pozemkov v Revúcej. Najlacnejší pozemok, a to za 160,16 eura bez DPH je v obci Nižná Radvaň.

Medzi ponúkanými nehnuteľnosťami sú aj také objekty, ktoré z pohľadu Slovenskej pošty nebudú v strednodobom horizonte nevyhnutné na zabezpečenie prevádzkových potrieb.

Slovenská pošta umožňuje pri procese predaja aj obhliadku jednotlivých nehnuteľností.

Záujemcovia o kúpu nehnuteľného majetku musia predložiť písomnú ponuku, v ktorej uvedú svoje identifikačné údaje, špecifikáciu predmetu predaja, návrh kúpnej ceny, vyhlásenie o súhlase s podmienkami postupu ponukového konania a ďalšie náležitosti.

Ponuku je potrebné predložiť v stanovenej lehote, a to buď osobne do podateľne Slovenskej pošty v Bratislave, alebo prostredníctvom poštovej zásielky na adresu Sekcie správy majetku SP v Bratislave.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovenská pošta #predaj nehnuteľnosti