Rusi urobili finančnú anektáciu Krymu. Stovky pobočiek tam otvorí líder v hypotékach pre vojakov

Ruská štátna banka Promsvjazbank oznámila, že zvyšuje počet pobočiek v štyroch, ako Moskva uvádza, "nových" ruských regiónoch. Do dnešných dní ich tam otvorila viac než štyri stovky. Cieľom je podľa banky umožniť obyvateľom a vojakom prístup k lacným úverom a bankovým službám. Informovala o tom agentúra Reuters.

19.04.2023 15:15
krym Foto: ,
Mladí ľudia rozvinuli obrovskú ruskú vlajku počas akcie pri príležitosti deviateho výročia anexie Krymu, v Petrohrade v sobotu 18. marca 2023.
debata (2)

Promsvjazbank už skôr prevzala úverové inštitúcie v Luhansku a Donecku, postupne však začala rozširovať svoje aktivity aj v regiónoch Záporožie a Cherson. Všetky štyri regióny boli formálne pripojené k Rusku začiatkom októbra minulého roka, keď príslušné dokumenty podpísal ruský prezident Vladimir Putin. Pripojeniu predchádzali narýchlo zorganizované referendá, ktoré však Kyjev ani ostatné krajiny neuznali a ani v súčasnosti tieto regióny nemajú ruské sily pod plnou kontrolou.

lng terminal Krk Čítajte viac Nákupy plynu budú spoločné a lacnejšie, s tým ruským sa už nepočíta. EÚ spúšťa Tinder v energetike

Banka Promsvjazbank sa od svojej záchrany centrálnou bankou v roku 2017 sústreďuje najmä na poskytovanie služieb štátnym zamestnancom a sektoru obrany, pričom je lídrom aj v poskytovaní takzvaných vojenských hypotekárnych úverov, teda úverov rodinám ruských vojakov. Predseda jej správnej rady Pjotr Fradkov počas stredajšieho stretnutia s premiérom Michailom Mišustinom uviedol, že banka „aktívne rozširuje počet pobočiek v nových regiónoch“. Dodal, že doteraz otvorila v týchto oblastiach viac než 400 pobočiek.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #banka #Rusko #Krym