Americký miliardár Bill Gates bude spoluvlastník viacerých slovenských značiek pív

Americký miliardár Bill Gates, ktorý založil softvérovú firmu Microsoft, kúpil podiel 3,8 percenta v holandskej firme Heineken Holding, ktorá vlastní kontrolný podiel v pivovare Heineken. Podľa agentúry Bloomberg zaplatil Gates za podiel okolo 902 miliónov dolárov.

24.02.2023 12:22
Gates Foto: ,
debata (7)

Podnikateľ sa pritom v minulosti vyjadril, že nie je veľkým konzumentom piva. „Keď sa ocitnem napríklad na baseballovom zápase, pijem ľahké pivo, aby som sa dostal na vlnu ostatných pivárov. Ospravedlňujem sa, že som sklamaním pre skutočných pivárov,“ citovala agentúra Reuters Gatesove slová z roku 2018.

Spoločnosť Heineken je druhým najväčším predajcom piva na svete a pôsobí aj na Slovensku a v Českej republike. Firma vlastní viac ako 300 značiek, okrem rovnomennej Heineken tiež napríklad Tiger a Sol, píšu České noviny.

Na Slovensku mu do portfólia patrí aj slovenská pivná značka Zlatý Bažant, ale aj ďalšie slovenské značky Corgoň a Kelt, regionálny Martiner a Gemer a známe zahraničné značky – Krušovice, Starobrno, Březňák, Edelweiss, Desperados a Strongbow.

slovensky vyrobok, obchod, kvalita z nasich regionov, potraviny Čítajte viac Reťazec „sekol“ rožok o desať gramov pri cene 13 centov. Ľudia hľadajú akciové ponuky, zľavy či bonusy
7 debata chyba
Viac na túto tému: #pivo #bill gates