Na Slovensku vznikne nový podnik na baterky. Je za ním aj americká firma zo Silicon Valley

InoBat a Gotion avizujú spoločný podnik v strednej Európe

07.02.2023 11:09
elektromobilita, pr Foto:
debata (2)

Slovenská spoločnosť podnikajúca v segmente vývoja a výroby prémiových batérií pre elektromobily InoBat bude pri vývoji komponentov spolupracovať s americkou spoločnosťou Hefei Gotion High-Tech Power Energy zo Silicon Valley. Uviedli to po podpísaní memoranda v Bratislave.

Spoločne budú pracovať na vývoji batériových článkov v novom výrobnom podniku s kapacitou až 40 gigawatthodín (GWh). „Veríme, že táto spolupráca prinesie obojstranne výhodné výsledky a vytvorí lepšiu budúcnosť v oblasti batérií,“ uviedol prezident americkej spoločnosti Steven Cai. Súčasťou obchodného plánu Gotion High-Tech je vytvoriť 100 GWh výrobnej kapacity batérií na zámorskom trhu do roku 2025 a pomôcť napredovať v medzinárodnom rozvoji spoločnosti v Európe.

elektromobilita Čítajte viac Prvý štát chce zakázať predaj elektromobilov! Čítate správne

Vývojové spoločnosti InoBat a Hefei Gotion High-Tech Power Energy dodali, že ich dohoda je strategická. Zachovajú si, ako doplnili, svoje nezávislé podnikanie. Ich spolupráca by mala vyústiť do vývoja novej technológie na urýchlenie globálneho prechodu smerom k zelenej energii.

„Vďaka tomuto partnerstvu budeme vedieť využiť oblasti, v ktorých sa naše dve spoločnosti vzájomne dopĺňajú. Spolupracovať pritom budeme aj v nových segmentoch, ktoré ešte musíme preskúmať,“ uviedol generálny riaditeľ InoBat Marián Boček.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #elektromobil #podnik #batérie