Reťazec kín, ktorý pôsobí aj na Slovensku, uvažuje o vyhlásení bankrotu

Firma, ktorá globálne zamestnáva viac ako 28-tisíc ľudí, dodala, že jej kiná zostávajú otvorené.

22.08.2022 11:50
Kino Foto:
Ilustračné foto.
debata (1)

Britská spoločnosť Cineworld, ktorá je prevádzkovateľom siete kín, potvrdila, že uvažuje o vyhlásení bankrotu v USA, keďže naďalej zápasí s dlhmi v sume päť miliárd dolárov. Spoločnosť, ktorá v Británii prevádzkuje sieť kín Picturehouse, uviedla, že skúma možnosti reštrukturalizácie svojho podnikania. Firma, ktorá globálne zamestnáva viac ako 28-tisíc ľudí, dodala, že jej kiná zostávajú otvorené. Informuje o tom portál bbc.com.

Podobne ako iné siete kín spoločnosť Cineworld tvrdo postihla pandémia koronavírusu. Nedávno pritom uviedla, že počet jej zákazníkov v období po pandémii ochorenia COVID-19 je nižší, ako očakávala. Firma Cineworld konštatovala, že skúma viaceré možnosti, vrátane toho, že v USA požiada o ochranu pred veriteľmi podľa kapitoly 11 amerického zákona o bankrote. Spoločnosť neuviedla, či uvažuje o bankrote aj vo Veľkej Británii.

Cineworld má v Spojenom kráľovstve a Írsku 128 kín. Globálne má viac 750 kín s 9 189 plátnami. Firma pôsobí v desiatich krajinách, vrátane USA, Poľska a Izraela. Cineworld prostredníctvom divízie Cinema City pôsobí aj na Slovensku.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #bankrot #kino