Mobilný operátor pokračuje v zdražovaní. Ruší výhodné bonusy

O2 plánuje od septembra zrušenie služby Digitálny bonus, ktorým si zákazníci môžu znižovať výšku svojich faktúr o 1 euro. Zároveň sa zvýši cena O2 TV Mini o 1 euro a O2 TV o 2 eurá. O2 k tomuto kroku pristúpilo v reakcii na pokračujúci rast cien, ktoré enormne navyšujú jeho náklady, a to najmä na prevádzku a rozvoj sieťovej infraštruktúry.

01.08.2022 10:59
O2, PR, nepoužívať
Ilustračná fotka
debata (4)

„Po ďalšom nepredvídateľnom raste cien tovarov a služieb, a špeciálne cien energií, sme boli nútení prehodnotiť naše nákladové a výnosové položky. Po všetkých interných opatreniach, ktoré sme ako firma v reakcii na súčasnú situáciu prijali, sme sa napokon, po dôkladnom zvážení, rozhodli znížiť zľavu vo forme Digitálneho bonusu a úplne túto službu zrušiť. Od septembra tohto roku si ho už zákazníci nebudú môcť uplatniť vo svojich faktúrach, čo sa prejaví navýšením platieb zvoleného programu o 1 euro. Okrem toho sme z dôvodu nárastu cien televízneho obsahu museli zvýšiť aj cenu O2 TV, “ uviedol riaditeľ komerčného úseku O2 Milan Morávek.

Ako ďalej dodáva „Digitálny bonus naplnil očakávania. Vďaka nemu máme viac zákazníkov, ktorí platia faktúry elektronicky a papierovú komunikáciu majú na jednom mieste, čím sa znížilo využitie papiera a záťaž na životné prostredie. Som rád, že digitálny bonus počas dvoch rokov svojej existencie naučil našich zákazníkov správať sa digitálne a šetriť životné prostredie“.

online nákup, online nakupovanie, nákup cez internet, žena, karta, notebook Čítajte viac Verejné wifi siete môžu ohrozovať bezpečnosť, hoci majú bezplatný prístup na internet

Zmeny vo fungovaní Digitálneho bonusu

O2 ako informuje hovorkyňa spoločnosti Martina Vráblik Solčányová v súvislosti s pokračujúcim rastom cien energií, tovarov a služieb, zruší od septembra možnosť využívania Digitálneho bonusu pre zákazníkov všetkých programov. Zákazníci si tak po novom už nebudú môcť znižovať výšku svojich faktúr o 1 euro mesačne. Zrušenie Digitálneho bonusu sa prejaví postupne podľa toho aké má zákazník zúčtovacie obdobie, najskôr však v zúčtovacom období od 8. septembra 2022, pričom zákazníci zaznamenajú rozdiel vo faktúrach prichádzajúcich v októbri a začiatkom novembra.

Úprava ceny O2 TV

Cena O2 TV Mini sa zvýši o 1 euro a O2 TV o 2 eurá od 20. septembra 2022.

O2 TV Mini ponúka 18 obľúbených slovenských a českých TV staníc, ktoré môžu zákazníci súčasne sledovať na 2 zariadeniach. O2 TV ponúka viac ako 70 TV staníc rôznych žánrov, ktoré môžu zákazníci súčasne sledovať na 4 zariadeniach.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #O2 #zdražovanie #Sieť #bonus #mobilný operátor