Bratislavský Volkswagen odchádza na dva týždne na dovolenku. Čas chce využiť na údržbu a investície

Spoločnosť Volkswagen Slovakia zastaví od pondelka (25. 7.) výrobu všetkých vozidiel a komponentov. Pôjde o dvojtýždňovú pravidelnú plánovanú odstávku, počas ktorej bude väčšina z 11.000 zamestnancov čerpať letnú celozávodnú dovolenku.

22.07.2022 09:42
Volkswagen Foto: ,
Predseda predstavenstva a člen predstavenstva pre technickú oblasť Volkswagen Slovakia Dr. Oliver Grünberg počas výročnej tlačovej konferencie vedenia spoločnosti Volkswagen Slovakia .
debata

Firma využije zastavenie výroby okrem bežnej údržby aj na prípravu výroby nových modelov Škoda Superb a Volkswagen Passat, uviedla v piatok hovorkyňa spoločnosti Lucia Kovarovič Makayová.

„V montážnej hale je naplánovaná inštalácia a úprava manipulačnej techniky a automatizačných zariadení, montáž nových zariadení a kamerových priemyselných systémov a ďalšie rozsiahle prestavby naprieč celou montážou s presahom aj do výroby podvozkov,“ priblížila hovorkyňa.

Paralelne sa realizujú práce na vybudovaní novej karosárne pre nové modely, v ktorej už v tomto čase stavajú výrobnú linku a inštalujú technológie a výrobné zariadenia. Významnými zmenami v súvislosti s integráciou nových modelov do výroby bratislavského závodu prechádza aj lakovňa.

Slovalco5 Čítajte viac Šéf Slovalca reaguje na Budaja: Teraz je už neskoro, situácii sa dalo predísť

Okrem zamestnancov dodávateľských firiem budú v areáli závodu pracovať zamestnanci zodpovední za bezpečnosť závodu a zásobovanie energiami. Vzhľadom na neodkladné pracovné povinnosti zostávajú spravidla v nasadení aj pracovníci z finančného a mzdového oddelenia.

Dvojtýždňová odstávka je naplánovaná v rovnakom termíne aj v martinskom závode na výrobu komponentov. Pracovať zostanú len zamestnanci zodpovední za nové projekty, údržbu a nevyhnutný chod závodu podobne ako v Bratislave.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Volkswagen