Musk odstúpil od kúpy Twitteru, firma sa s ním chce súdiť

Americký podnikateľ Elon Musk odstúpil od zmluvy o prevzatí sociálnej siete Twitter za 44 miliárd dolárov (43,29 miliardy eur), uviedla britská spravodajská televízia SkyNews. Twitter sa s ním bude súdiť.

09.07.2022 05:53
Germany Election Tesla Foto:
Elon Musk
debata (2)

Vo vyhlásení poskytnutom americkej Komisii pre cenné papiere a burzy (SEC) Muskovi zástupcovia uviedli, že Twitter porušil podmienky zmluvy a „urobil zjavne nepravdivé a zavádzajúce vyhlásenia“. Uviedli tiež, že Twitter neposkytol údaje a informácie požadované Muskom, ktoré by mu umožnili „urobiť nezávislé hodnotenie počtu falošných alebo spamových účtov“ na sociálnej sieti.

„Twitter niekedy ignoroval požiadavky pána Muska, inokedy ich odmietol zo zjavne neopodstatnených dôvodov a niekedy zas tvrdil, že mu vyhovel, pričom mu však poskytol neúplné alebo nepoužiteľné informácie,“ uvádza sa vo vyhlásení.

Podmienky zmluvy zaväzujú šéfa spoločností Tesla a SpaceX zaplatiť 1 miliardu dolárov (984 miliónov eur), ak transakciu nedokončí.

Vypovedanie zmluvy je najnovším zvratom v ságe medzi najbohatším mužom sveta a jednou z najvplyvnejších sociálnych sietí. Veľká časť drámy sa odohrala priamo na Twitteri, kde sa Musk, ktorý má viac ako 95 miliónov sledovateľov, sťažoval, že spoločnosť nedokázala naplniť svoj potenciál platformy pre slobodu prejavu.

Spoločnosť Twitter sa bude s Muskom súdiť o naplnenie zmluvy o jeho prevzatí. Informovala o tom agentúra AFP. Predseda správnej rady Twitteru Bret Taylor uviedol, že správna rada je odhodlaná uzavrieť transakciu za cenu a podmienok, dohodnutých s Muskom a plánuje podniknúť právne kroky na vynútenie dohody o fúzii. „Sme presvedčení, že na súde v Delaware zvíťazíme,“ dodal.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Twitter #sociálna sieť #Elon Musk