Pokračovanie článku: Obyčajný plat a práca z domu už nestačia. Tristo eur na rok či zdravotná prehliadka, čo nové ponúkajú firmy?

Príjemné prostredie či drobné občerstvenie

Novodobé trendy sú pomerne úzko spojené s trendmi zo zahraničia. Potvrdila to aj operačná manažérka Trenkwalder Natália Neuhybelová. „Práve zo zahraničia k nám prichádzajú nové trendy naprieč všetkými oblasťami a firmy ich aplikujú aj na slovenský trh. Robia tak preto, lebo ide o medzinárodné spoločnosti, ktoré zjednocujú kultúru, alebo slovenské firmy, ktoré sa snažia dostať na úroveň medzinárodných firiem v konkurenčnom boji o nových zamestnancov,” poznamenala.

Takéto trendy dbajú napríklad na príjemné pracovné prostredie či drobné občerstvenie na pracovisku. Ďalším z benefitov, o ktorom hovorí Neuhybelová, je flexibilná pracovná doba. Tú priniesla mladšia generácia, tá uprednostňuje voľnosť a s ňou sa prináša aj ďalšia zmena v rámci pracovného trhu. „Práca na jednom mieste 5 až 10 rokov, ako to vidíme u predošlých generácií, pre mladých nezvykne byť lákadlo, chcú sa posúvať, rozvíjať a učiť nové zručnosti. Mladšie ročníky tiež očakávajú širšie spektrum benefitov ako Multisport karta alebo takzvaný Sick day. Sú pre nich skôr už bežnými vecami ako benefitmi,” poznamenala Neuhybelová.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #zamestnávateľ #Slovensko #benefity #zamestnanci #firma