Pokračovanie článku: Obyčajný plat a práca z domu už nestačia. Tristo eur na rok či zdravotná prehliadka, čo nové ponúkajú firmy?

Firemné auto na osobné účely

Trend pracovných benefitov ide stále dopredu, čo je správne, pretože nefinančné pracovné benefity vedia v dlhodobom ponímaní udržať zamestnanca, zhodujú sa všetci oslovení personalisti. Trendy sú teraz dynamickejšie, ako boli predtým, pretože ponúkať v momentálnej situácii karty na športoviská nie je veľmi efektívne, tvrdí Filip Labanc, marketingový špecialista ManpowerGroup Slovakia. „Kreatívnejšie HR oddelenia vymysleli rôzne náhrady napríklad na taký šport, kde dávajú zamestnancom napríklad výživové doplnky a týmto ich podporujú v individuálnej športovej aktivite. Dobrým príkladom môže byť aj vzdelávanie, ktoré je tiež obľúbené, či už zo strany zamestnávateľa, ale aj zamestnanca,” hovorí Labanc.

Významným benefitom podľa Veroniky Pálovej, analytičky Treximy, ktorá sa zaoberá dátami z pracovného trhu, je aj firemné vozidlo. To sa môže používať na osobné účely a možnosť zvyšovania kvalifikácie, pokračuje Pálová s tým, že podľa ich dát takto funguje 11 až 13 percent zamestnávateľov.

Aktuálna situácia je náročná a flexibilný pracovný čas môže podporovať psychickú pohodu zamestnancov. Viacero spoločností sa tiež podľa Nikoly Richterovej, hovorkyne pracovného portálu Profesia.sk začalo orientovať práve na benefity, ktoré súvisia so psychickým, ale aj s fyzickým zdravím ľudí. Spoločnosti investovali do on-line trénerov či psychológov, ktorí sú dostupní pre zamestnancov anonymne. „V poslednom rade sú to veci spojené s on-line svetom, ktorý je teraz in. Darčekové karty či on-line kurzy sú akousi náhradou za benefity, ktoré sme poznali predtým,” hovorí Labanc.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #zamestnávateľ #Slovensko #benefity #zamestnanci #firma