Najúspešnejšej slovenskej IT firme sa darí. Ohlásila historický úspech

Spoločnosť Eset dosiahla v minulom roku tržby na úrovni 564 miliónov eur. V porovnaní s predchádzajúcim rokom ide o 6-percentný nárast. Globálny líder v kybernetickej bezpečnosti zaznamenal aj zvýšenie zisku po zdanení. Ako informovala firma, po prvýkrát v histórií presiahol 80-miliónovú hranicu, keď prekročil 84 miliónov eur.

24.06.2022 10:20
ESET Campus TK BAX Foto: ,
Na snímke generálny riaditeľ spoločnosti ESET Richard Marko.
debata (13)

„Dosiahnuté ekonomické výsledky nás samozrejme tešia. Dôležité však pre nás je, že sa nám v minulom roku podarilo dosahovať stanovené ciele a inovovať naše produktové portfólio. Taktiež sme pokračovali v nábore zamestnancov na celom svete a ku koncu roka sa priblížil globálny počet zamestnancov spoločnosti k dvom tisíckam,“ uviedol generálny riaditeľ Richard Marko.

Najväčší medziročný rast tržieb zaznamenala Južná Amerika, región DACH, teda Nemecko, Rakúsko a Švajčiarsko, a Austrália, zhodne po 10 %. Najdôležitejším regiónom naďalej zostáva EMEA, ktorá priniesla spoločnosti viac ako 312 miliónov eur, čo predstavuje približne 55 % tržieb. Tržby spoločnosti Eset zo Slovenska presiahli 18 miliónov eur.

SR-Bratislava-obchodný areál-AVION Shopping Park-IKEA-otvoreni Čítajte viac Ľudia sa báli ohmatať nábytok, tvrdí exriaditeľ IKEA. Švédsky nábytkársky gigant má na Slovensku tržby takmer miliardu

„Rok 2021 bol z pohľadu ekonomickej situácie stabilnejší v porovnaní s predchádzajúcim. Hoci mnohé štáty ani v tomto roku neobišli viac či menej tvrdé protipandemické opatrenia, firmy boli na ne pripravené lepšie a trhy reagovali pokojnejšie než na začiatku pandémie. Z tohto dôvodu sa nám podarilo vyhnúť minuloročným medzikvartálnym výkyvom tržieb, ktoré sa udiali na niektorých trhoch,“ doplnil Marko.

Spoločnosť Eset viac ako 30 rokov vyvíja softvér a služby zamerané na IT bezpečnosť a ochranu podnikov, kritickej infraštruktúry a domácností.

13 debata chyba
Viac na túto tému: #IT #peniaze #podnikanie #Eset