Nedostatok benzínu a nafty na pumpách. Aký veľký problém máme?

Na malých čerpacích staniciach majú slovenskí motoristi problém natankovať. Dôvodom je nedostatok palív.

23.06.2022 17:20
pumpa slovnaft, benzin, tankovanie, nafra Foto: ,
debata (78)

Oznam na čerpacej stanici v Spišskej Novej Vsi prekvapil vodičov. „Benzín a nafta nie sú,“ písalo sa na papieri priamo na tankovacom stojane. Viaceré benzínové čerpacie stanice GAS ostali prázdne. Nejde pritom o ojedinelý prípad. Podobné skúsenosti hlásia ľudia naprieč Slovenskom.

VIDEO: Vodiči ostali na benzínkach nemilo prekvapení, informovala televízia TA3.

Video

Zatiaľ však nie je dôvod na paniku či vytváranie si zásob. Najväčší slovenský dodávateľ palív avizuje, že si voči aktuálnym obchodným partnerom záväzky plní a dodáva palivá v súlade so zmluvnými podmienkami. „Spoločnosť Slovnaft nie je aktuálne zmluvným partnerom tejto čerpacej stanice, takže nemôže mať ani zodpovednosť za dodanie či nedodanie palív,“ píše Slovnaft vo svojom stanovisku. Ten vládne slovenskému trhu s palivami s vyše 250 čerpacími stanicami. Vlastní ho maďarský pološtátny petrochemický gigant MOL.

rodina, obchod, potraviny, nákup, zálohovanie Čítajte viac Čakajú nás dva roky drahoty. Kto bude ohrozený najviac?

Denník Pravda zisťoval aj situáciu v rakúskej spoločnosti OMV, ktorá je dvojkou na trhu so stovkou čerpacích staníc. Podľa marketingovej manažérky OMV Slovensko Ľubice Slabejovej si spoločnosť plní svoje záväzky a dodáva palivá všetkým svojim zmluvným partnerom. Aká je situácia s palivami na menších čerpacích staniciach ako napríklad Dalioil, TAM Autohof, Oliva, RealK, Jurki či Tanker nám však menšie čerpačky neprezradili, nereagovali totiž do uzávierky na naše otázky.

{* embed="html" | src="" *}

{* koniec-embed *}

Slovenskí motoristi začali pociťovať nedostatok pohonných hmôt iba na malých čerpacích staniciach. Portál tvnoviny.sk spomína nedostatok palív na pumpách v obciach Farná, Rimavská Sobota, v Jesenskom, v Snine aj pri Košiciach. Niekde podľa portálu chýba nafta, niekde aj iné pohonné hmoty. O absencii palív na malých čerpačkách na Spiši informuje televízia TA3.

© Autorské práva vyhradené

78 debata chyba
Viac na túto tému: #benzín #nafta #nedostatok #pohonné hmoty