IKEA oslavuje 30 rokov na Slovensku. Pamätáte si jej príbeh?

Pred tridsiatimi rokmi, v roku 1992, IKEA otvorila svoju prvú predajňu na Slovensku. Nachádzala sa na Gagarinovej ulici v Bratislave a pre veľký záujem sa veľmi skoro musela sťahovať do väčších priestorov.

21.06.2022 09:45
SR-Bratislava-obchodný areál-AVION Shopping... Foto: ,
IKEA na Slovensku
debata

Prvá predajňa IKEA na Slovensku, ktorú otvorili v roku 1992, na ploche 1 600 štvorcových metrov ponúkala 1 500 výrobkov v sortimente. Onedlho sa ale pre veľký úspech firma presťahovala do väčších priestorov na Tomášikovej ulici v Bratislave, kde dnes sídli Klientske centrum.

Najväčšou zmenou prešiel obchodný dom v roku 2002, kedy otvoril nové sídlo na Ivanskej ceste v Bratislave, v obchodnom dome AVION. Tento priestor časom ešte rekonštruovali a rozšírili a dnes na ploche 36 700 štvorcových metrov nájdete až 10 500 rôznych druhov výrobkov.

História firmy IKEA

Prvý predajňu nábytku IKEA otvorili v Bratislave na Gagarinovej ulici. V roku 1995 sa obchod presťahoval na Tomášikovu ulicu 46 v Bratislave. Opäť sa presťahovala v roku 2002, do novootvoreného obchodného domu AVION. Pozrite si fotky z histórie legendárnej švédskej značky.

Fotogaléria
Prvá IKEA na Slovensku, v Bratislave na...
Zakladateľ IKEA a jeden z najväčších...
+11Zakladateľ IKEA a jeden z najväčších...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #obchody #Ikea #nábytok