Kilečko 3 prichádza. Bude v ňom 300 ďalších zlepšení pre podnikateľov

Tretí balík opatrení na zlepšenie podnikateľského prostredia by mal obsahovať viac ako 300 návrhov. Na sociálnej sieti o tom informoval štátny tajomník Ministerstva hospodárstva SR Ján Oravec. Kilečko 3 by podľa neho malo byť predstavené už čoskoro.

17.06.2022 12:51
Jan Oravec fb Foto:
Ján Oravec
debata

„Osobne sústreďujem všetku moju energiu a čas nie na hádky, ale na presadzovanie pozitívnych opatrení na zlepšenie podnikateľského prostredia. Naším cieľom je citeľné zlepšenie podmienok pre podnikanie na Slovensku," uviedol.

Kilečko 1 obsahuje 115 opatrení a parlament ho odsúhlasil v júli 2020. Poslanci o legislatívne rokovali v skrátenom legislatívnom konaní. Podľa rezortu hospodárstva bolo jej hlavným cieľom podpora podnikateľského sektora v čase útlmu spôsobeného pandémiou COVID-19 a zároveň rýchle naštartovanie hospodárstva po uvoľnení prijatých opatrení. Súčasťou balíčka boli napríklad zmeny pri auditoch, či reklamáciách, ale aj zrušenie bankového odvodu.

Richard Sulík Čítajte viac Sulíkové druhé Kilečko je schválené. Podnikatelia na Slovensku sa môžu tešiť na ďalšie zmeny

Druhý balík pozostáva zo 198 opatrení a poslanci ho odobrili 16. júna. Súčasťou opatrení je napríklad zníženie administratívnej záťaže týkajúcej sa povinného zverejňovania cenových návrhov u regulovaných subjektov, zdobrovoľnenie zostavenia účtovnej závierky podľa IFRS pre vybrane obchodne spoločnosti alebo predĺženie oprávnenia živnostenského úradu na zrušenie živnosti v prípade jej nevykonávania dlhšiu dobu z dvoch na štyri roky od jej založenia.

debata chyba
Viac na túto tému: #práca #Ján Oravec #Kilečko #SASKA