Štátne služby budú fungovať cez appku. Remišová ohlásila novinku v digitalizácii

Obdobie pandémie ukázalo, že najlepším katalyzátorom pre rýchle zmeny aj v digitalizácii je kríza. Ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veronika Remišová (Za ľudí) o tom informovala vo štvrtok počas otvorenia IT konferencie Jarná ITAPA 2022.

16.06.2022 10:16
Veronika Remišová Foto: ,
Ministerka pre investície, regionálny rozvoj a informatizácie Veronika Remišová
debata (3)

Konferencia ITAPA prebieha 16. a 17. júna v Bratislave. „Prvou službou, ktorú budeme spúšťať a na ktorú sa veľmi dlho čakalo, sú služby v mobile. Aby služby štátu boli prístupné kedykoľvek, z akéhokoľvek miesta a zariadenia,“ povedala vicepremiérka s tým, že prvú fázu služby Slovensko v mobile sprevádzkujú o niekoľko dní.

„Hneď na začiatku sme zobrali na seba zodpovednosť za presadenie strategickej zmeny prístupu štátu k občanovi a pustili sme sa do budovania úplne nového digitálneho ekosystému pre občanov, podnikateľov,“ uviedla Remišová.

Minister hospodárstva Richard Sulík. Čítajte viac Štát pridá na zelené riešenia 30 miliónov. Dotáciu môžete získať v 6 krokoch

Základom tejto zmeny bude prístup cez mobil k všetkým službám štátu. Aplikácia Slovensko v mobile podľa nej umožní ľahšie a komfortnejšie prihlasovanie k službám štátu, priamo v mobile bude kalendár najdôležitejších dátumov a do konca tohto roka bude mať tento systém nové funkcie.

„Postupne ich budeme dopĺňať o aktívne notifikácie, napríklad o nedoplatku sociálneho poistenia, či elektronickú péenku. Budeme zavádzať koncept dokladov v mobile. Nechcem teraz prezrádzať viac, ale za pár dní toto riešenie oznámime,“ poznamenala Remišová.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #digitalizácia #Veronika Remišová #ITAPA