Nitra sa môže tešiť. Pribudne tam 700 nových pracovných miest. A nový Defender 130

Nitriansky závod Jaguar Land Rover vytvorí ďalších 700 pracovných miest, celkovo by tak na jeseň v závode malo pracovať 4 500 ľudí. Informoval o tom Jaguar Land Rover Slovakia.

27.05.2022 17:10
jaguar land rover, treningove centrum Foto: ,
debata

„Pokračujúci dopyt po našich produktoch a rozšírenie modelov, ktoré tu budeme vyrábať, vedú k posilneniu nášho tímu. Plánujeme ho zvýšiť o ďalších sedemsto zamestnancov a od septembra by sme tak zahájili trojzmennú prevádzku závodu,“ uviedol výkonný riaditeľ Jaguar Land Rover Slovakia a šéf závodu v Nitre Russell Leslie.

Aktuálne vyrába nitriansky závod pre zákazníkov v 127 krajinách prémiové vozidlá Land Rover Discovery, Defender 90 a 110 a úžitkový Defender Hard Top. Už 31. mája sa celosvetovo odhalí úplne nový model z rodiny Land Rover, 8-miestny Defender 130, ktorý sa bude taktiež vyrábať v Nitre.

jaguar land rover, treningove centrum Čítajte viac Situácia v slovenských automobilkách je pokojná, výroba beží bez väčších obmedzení

Hlavná pozornosť sa pri nových pozíciách sústreďuje na miesta vo výrobných prevádzkach, nové pracovné príležitosti vzniknú na všetkých pracovných úrovniach, od operátorov/ky, cez profesijných expertov, administratívne a inžinierske pozície po vedúcich tímov. Priemerný mesačný plat operátora/ky výroby začína na úrovni 1 235 eur brutto s praxou a 1 198 – 1 235 eur brutto pre operátora bez praxe. Tvorí ho základný tarifný plat, kompetenčný príplatok, mesačný výrobný bonus 0–15 percent, 13. plat a 20 eur príspevok na dopravu. Spomedzi benefitov má vysokú obľubu program voliteľných benefitov v hodnote 300 eur, bezplatná autobusová doprava alebo príspevok 20 eur mesačne na inú dopravu, stravovanie v jedálňach za jedno euro , možnosť ubytovania, 100 percentne hradené zdravotné a úrazové poistenie, príspevok do troch percent na doplnkové dôchodkové sporenie, 100 eur na regeneráciu po odpracovaní dvanástich po sebe nepretržitých mesiacov. Práca v automobilke je zaujímavá aj pre ženy, ktoré v súčasnosti tvoria tretinu zamestnancov.

jaguar land rover, treningove centrum Čítajte viac Odborári v Jaguar Land Rover požadujú vyššie platy a lepšie pracovné podmienky

Pracovné príležitosti sú otvorené aj pre všetkých, ktoré spĺňajú kritériá, rovnako aj pre obyvateľov Ukrajiny; Jaguar Land Rover v Nitre od apríla zamestnal niekoľko desiatok zamestnancov z Ukrajiny, ktorí našli v Nitre útočisko a možnosť nového začiatku.

debata chyba
Viac na túto tému: #Jaguar Land Rover