Penta predáva tri realitné projekty, týka sa to Sky Parku i Digital Parku

Spoločnosť Penta Real Estate predáva v Bratislave svoje tri realitné projekty. Týka sa to Sky Parku, Digital Parku či pozemkov v blízkosti Národnej banky Slovenska (NBS) pod názvom Starohorská. Kupujúcim je Jozef Oravkin, bývalý spolumajiteľ Penty, ktorý na konci minulého roka zo skupiny odišiel a založil si svoju vlastnú developerskú a investičnú spoločnosť.

02.05.2022 11:36
Penta pripravuje nový projekt Foto:
Ilustračná fotka
debata (1)

„Transakcia je súčasťou dohody v rámci vyrovnania vlastníckeho podielu Jozefa Oravkina v Pente a obidve strany sa dohodli, že nebudú zverejňovať jej hodnotu,“ informovala TASR Lenka Vargová zo spoločnosti Penta Investments.

Predaj sa týka bratislavských projektov Sky Park by Zaha Hadid (4. rezidenčná veža, kancelárska budova Sky Park Offices, Jurkovičova Tepláreň a pozemok, na ktorom je plánovaná výstavba kancelárskej budovy Sky Park Tower). Taktiež aj kancelárskych projektov Digital Park I., Digital Park II. a pozemkov v blízkosti NBS pod názvom Starohorská. Službu flexibilného prenájmu kancelárskych priestorov, ktorá funguje v Jurkovičovej Teplárni, si Penta Real Estate ponecháva.

prepravne trasy plynu klepac spnz Čítajte viac Top 5 správ týždňa: Rusko začalo Európe vypínať plyn, vlády trápia ruble aj sankcie

„Naším cieľom je zameriavať sa na projekty dlhodobého charakteru, rozvíjať väčšie územia, vytvárať kvalitné miesta pre život a dať týmto lokalitám novú identitu,“ uviedol výkonný riaditeľ Penta Real Estate Slovensko Juraj Nevolník. Avizuje, že v najbližších rokoch chcú výrazne expandovať.

Začiatkom tohto roka kúpil developer pozemky v Bratislave na brehu Dunaja, v lokalite medzi bratislavským Starým mostom, mostom Apollo a Prístavným mostom. Chystá aj polyfunkčný projekt v bratislavskej Dúbravke v lokalite Horné Krčace.

Oravkin informoval, že zakladá spoločnosť Alto Real Estate, ktorá má ambíciu stať sa jedným z lídrov v realitnom developmente a investovaní. Zameriavať sa bude najmä na rezidenčné a kancelárske projekty vo väčších mestách na Slovensku, najmä v Bratislave, vylúčené však nie sú ani investície v okolitých krajinách. V súčasnosti je jeho spoločnosť v procese akvizície nových pozemkov a prípravy ďalších projektov.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Penta #developer #Sky Park #Digital Park