Raiffeisen Bank zvažuje v Rusku všetky scenáre, v hre je aj odchod z krajiny

Bezprecedentná situácia vedie k prehodnoteniu postoja voči Rusku, uviedol generálny riaditeľ Johann Strobl. Rusko sa v poslednom období podieľa na čistom zisku skupiny takmer tretinou.

17.03.2022 15:27
AO Raiffeisenbank  Russland Foto:
AO Raiffeisenbank Russland
debata (3)

Pre rakúsku bankovú skupina Raiffeisen Bank International (RBI) je situácia v Rusku čoraz vyhrotenejšia. Skupina zvažuje všetky možnosti súvisiace s jej podnikaním v krajine, v hre je aj „starostlivo riadený odchod“, uviedol vo štvrtok generálny riaditeľ banky Johann Strobl. Ako dodal, bezprecedentná situácia vedie RBI k prehodnoteniu postoja voči Rusku. RBI a jej dcérske spoločnosti budú podľa neho naďalej fungovať v súlade s domácimi aj medzinárodnými sankciami. Banka ďalej zdôraznila, že jej dcérske spoločnosti sa dokážu financovať z vlastných zdrojov a sú kapitálovo dobre vybavené.

RBI má v Rusku silné investície. Aktivity v tejto krajine tvoria v poslednom období takmer tretinu čistého zisku skupiny. Ruská dcéra disponuje kapitálom vo výške 2,4 miliardy eur a spravuje portfólio úverov v objeme 11,6 miliardy eur.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Raiffeisen Bank