Košický IT gigant opúšťa biznis centrum. Doplatil na prácu z domu

Spoločnosť Deutsche Telekom IT Solutions Slovakia v Košiciach, ktorá je najväčším IT zamestnávateľom na východe Slovenska, sa presúva do menších priestorov. Súvisí to so zavedením hybridného modelu práce zamestnancov, časť tak pracuje z domu a časť z kancelárií, uviedol hovorca firmy Juraj Probala.

01.03.2022 10:13
kariéra, programátori, open office,... Foto:
Ilustračné foto.
debata

Presťahovať sa má z biznis centra na Žriedlovej ulici do biznis centra na Moldavskej. Uvedená spoločnosť zamestnáva viac ako 4000 ľudí, pričom v záujme ochrany zdravia pracovalo od začiatku pandémie z domu takmer 95 percent jej zamestnancov.

Aj počas období uvoľnenia pandemických opatrení si prácu z kancelárie zvolilo menej ako 20 percent. „Plynulo sme prešli do takzvaného hybridného modelu práce, zamestnancom odporúčame pracovať z domu, avšak v prípade osobných či prevádzkových dôvodov môžu pracovať aj z kancelárie,“ uviedol.

Deutsche Telekom IT Solutions Slovakia si momentálne prenajíma kancelárske priestory s veľkosťou približne pre 2000 zamestnancov.

Hliník, výroba hliníka Čítajte viac Tisícom Ukrajincov sa otvára pracovný trh. Štát pre nich mení pravidlá

„Vzhľadom na implementáciu hybridného modelu práce budeme využívať zdieľané pracovné miesta v pomere 2 : 1, čím sa potreba kancelárskej plochy znížila na polovicu súčasnej,“ povedal Probala s tým, že pri tvorbe konceptu vychádzali aj z dát získaných priamo od zamestnancov. Pýtali sa ich napríklad to, aký typ pracoviska uprednostňujú, akú techniku potrebujú na výkon svojej práce a odkiaľ sa im pracuje lepšie. Nové priestory majú byť zároveň špeciálne upravené a prispôsobenému novému hybridnému modelu práce.

Spoločnosť Deutsche Telekom IT Solutions Slovakia mala podpísanú zmluvu s prenajímateľom biznis centra Cassovar od roku 2015 s platnosťou do roku 2023. Manažment využil možnosť vypovedať nájomnú zmluvu o rok skôr. Táto IT firma sa pomaly začína pripravovať na sťahovanie a presúvanie pracovných miest, proces plánuje ukončiť do konca tohto roka.

debata chyba
Viac na túto tému: #trh práce #telekomunikácie #pandémia