Slovenská sieť kaviarní a reštaurácií expanduje do sveta. Otvára v Dubaji dvere biznisu

Sieť slovenských kaviarní Mondieu, ktorá svoju ponuku rozšírila už aj v Českej republike, najnovšie dobýja arabský svet. Okrem novej, už rok zabehnutej prevádzky Mondoux v dubajskej štvrti Creek Harbour, plánuje otvoriť v blízkom čase ďalšie pobočky s novými produktami a službami nielen v Dubaji ale ešte ďalej.

07.02.2022 09:56
Vyhlad z prevadzky v Dubaji Foto:
Výhľad z prevádzky v Dubaji.
debata (4)

Tam kde je rozostavaná budúca najvyššia budova sveta s názvom Dubai Creek Tower, sa nachádza reštaurácia Mondoux, dcérska prevádzka slovenskej značky Mondieu. S ohľadom na miestne náboženské zvyky bol jej názov pozmenený z „Mondieu“, v preklade „môj bože“ na „Mondoux“ francúzsky „moja zlatá“.

Slováci z metropoly východu rozbehli prevádzku v centre arabského sveta, v Dubaji, ktorá bude tento rok oslavovať svoje prvé narodeniny. Novinkou je však otvorenie ďalšej pobočky Mondoux v „mekke svetového retailu“, priamo v novej prístavbe slávneho Dubai Mall-u pri známej dubajskej fontáne. „Je to vôbec po prvýkrát, čo sa podarilo akejkoľvek slovenskej firme otvoriť pobočku v priestoroch Dubai Mall, v najväčšom obchodnom komplexe sveta,” uvádza Magdaléna Kozinková, Business Development Director značky Mondoux v Dubaji.

Čoko Šanel na fasáde v Dubai Mall
Jedlo Mondieu
+1Jedlo Mondieu

Otvorenie najnovšej prevádzky je naplánované na najbližšie týždne, ale už dnes návštevníkov láka obrovský vizuál Čoko Šanel, prvý polep so ženskou podobizňou tohto druhu v Dubaji. Ženský vizuál láka na otvorenie prevádzky jemne dvojzmyselným textom „It’s just teasing, but I’m coming soon“.

Mondieu expanduje a chce dať šancu Slovákom vo svete

Mondieu je podľa ich slov jednou z prvých firiem na Slovensku, ktorej sa podarilo úspešne expandovať do Arabských emirátov. V Dubaji tak prostredníctvom vlastných prevádzok otvára dvere aj slovenským biznisom. Za zmienku určite stojí software z Prešova od firmy Comein, ktorý implementovali v pobočkách doma aj v zahraničí. Jedná sa o kasový software, vďaka ktorému bude vernostná karta Mondieu platiť Slovákom už aj v Dubaji, či iných krajinách, kde sieť v budúcnosti otvorí svoje pobočky. Slováci tam budú mať dokonca ešte vyššiu zľavu oproti iným zákazníkom.

Okrem kasového systému a zliav sa aktuálne pracuje aj na dodaní rôznych slovenských produktov, ktoré budú môcť návštevníci dubajských prevádzok prvýkrát vyskúšať. Sú medzi nimi napríklad ručne robené „Vlčie sirupy” či raw koláče od výrobcu Purista z Mostu pri Bratislave, ktorý si zakladá na vysokokvalitných surovinách. „Napriek tomu, že trh v Dubaji je obrovský, a na výber je tu neuveriteľné množstvo produktov, nepodarilo sa nám nájsť dezerty takej prémiovej kvality, akú dodáva práve slovenská značka Purista. Momentálne pracujeme usilovne na tom, aby sme takéto kvalitné koláče a produkty mohli s hrdosťou ponúknuť aj našim zákazníkom v Dubaji,“ povedala Magdaléna Kozinková.

Strecko Čítajte viac Slovenskí IT špecialisti expandujú na východ. Kúpili tri spoločnosti na Balkáne

Rozvoj prevádzok v SAE napreduje aj vďaka podpore miestnych developerov, ktorí chcú chýbajúci segment v obľúbených štvrtiach Dubaja doplniť, pretože tam podľa spoločnosti Modieu chýba. „Vďaka tejto podpore, ktorú sme ako jediná slovenská firma zatiaľ dostali, napreduje aj otvorenie našej tretej prevádzky v Dubajskej Marine,” objasnila zástupkyňa Mondoux v Dubaji.

Okrem Spojených Arabských Emirátov sú v hre aj iné krajiny arabského sveta, kam sa chystá Mondieu expandovať. „Okrem Dubaja a hlavného mesta emirátov Abú Zabí plánujeme rozšíriť našu sieť do susednej Saudskej Arábie alebo Egypta. Všetko je však zatiaľ vo veľmi skorom štádiu rokovaní s potenciálnymi franšízovými partnermi v daných regiónoch. Rozhodne sa však nechceme sústrediť len na arabský trh. Radi by sme Mondieu rozšírili aj do Veľkej Británie či iných krajín Európy a Ázie. Najpodstatnejšie pre nás je nájsť tých správnych partnerov a podporovateľov našej franšízy v daných krajinách. Usilovne na tom pracujeme a snažíme sa čoraz viac ľudom v zahraničí predstaviť výnimočné produkty zo Slovenska,“ dopĺňa Magdaléna Kozinková.

profesie, zamestnania, povolania Čítajte viac Počet pracovných ponúk na portáli Profesie prekonal 30-tisíc, ide o historický rekord

Expandovať však podľa spoločnosti nebudú iba pobočky bistra, ale aj nové produktové kategórie, ktoré posúvajú sieť Mondieu/Mondoux na úplne inú pozíciu v tomto segmente. V prípravách sú novinky, ktoré budú predstavené už vo veľmi krátkom čase. Prvou bude séria takzvaných „funkčných“ čokolád, ktoré okrem pridaných vlastností budú vyrábané receptúrou Bean-to-Bar a to v najvyššej kvalite vo svetovom meradle.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #kaviareň #Dubaj #Mondieu #expandovať