Pokračovanie článku: Firmy už začali zamestnancom prepisovať výplatné pásky. Ktoré zvyšujú mzdy a o koľko?

Zvýšenie si treba vypýtať

Veľkým problémom na trhu práce je dlhodobo nedostatok pracovníkov. „Práve to, že máme takmer 80-tisíc voľných pracovných miest v spojení so ,súbojom' zamestnávateľov o kvalitných zamestnancov, je hlavnou príčinou rastu miezd,“ spresnil tajomník Republikovej únie zamestnávateľov, Martin Hošták. Rastúca inflácia podľa jeho slov bude mať do istej miery vplyv na mzdy. „Pravdepodobne bude rásť tlak na ich rast,“ dodal.

žena, obchod, potraviny, nákup, vozík, ovocie, jablko Čítajte viac Chlieb, rožky, mlieko či mäso. Potraviny odkroja zo zárobkov i dôchodkov

S nedostatkom pracovnej sily prichádza na zamestnanca aj tlak na zvýšenie jeho výkonu práce. Zákonník práce, žiaľ, nepozná pojem „zvýšenie výkonu“, ale len prácu nadčas. To je vtedy, ak zamestnanec pracuje viac hodín. Vtedy má nárok na zaplatenie nadčasových hodín. „Niektorí zamestnávatelia majú dohodnutý odmeňovací systém na základe ,výkonu' zamestnanca – či už ide o počet dohodnutých kontraktov, získaných zákazníkov, dosiahnutých tržieb, predaných výrobkov alebo vyrobených kusov a podobne. Ak je tento výkon vyšší, malo by sa to prejaviť na odmenách zamestnanca podľa štandardov v spoločnosti,“ spresnila Darina Mokráňová, výkonná riaditeľka pracovno-personálnej spoločnosti Index Noslus.

žena, dane, kalkulačka Čítajte viac Tiché zdanenie oberá ľudí o eurá z výplaty. Môže to Matovičova revolúcia zastaviť? (+ tabuľky)

Pracovný pomer, aj keď je v mnohých ohľadoch viazaný zákonom, je v konečnom dôsledku dohodou medzi dvoma stranami. A tá môže dlhodobo fungovať len v prípade obojstrannej spokojnosti. „Ak má teda zamestnanec pocit, že by mal dostať viac, je to otázkou diskusie medzi ním a jeho nadriadeným,“ tvrdí Mokráňová. Preto odporúča, s ohľadom na všetky štandardy a pravidlá v konkrétnej spoločnosti, dohodnúť si stretnutie s nadriadeným a požiadať o prehodnotenie odmeňovania alebo pozície vzhľadom na zmenenú náplň práce.

V podstate neexistuje žiadny právny nárok na zvýšenie mzdy. „Ak by išlo o prácu, ktorá nie je uvedená v pracovnom liste zamestnanca, tak ju zamestnanec má právo odmietnuť alebo žiadať zvýšenie mzdy,“ uviedol pre Ján Košč z občianskeho združenia Pracujúca chudoba.

Záleží na zamestnávateľovi, či to bude akceptovať a či sa dokáže so zamestnancom dohodnúť. Košč dodáva, že jednotlivec je v takomto prípade slabšou stranou a má nižšiu vyjednávaciu pozíciu, preto je lepšie organizovať sa a vyjednávať o zvýšení miezd prostredníctvom odborovej organizácie.

© Autorské práva vyhradené

61 debata chyba
Viac na túto tému: #inflácia #rast cien #kolektívna zmluva #rast platov