Po Indoch chcú do nápadu Slovákov investovať aj Američania

Investície, ktoré InoBat nedávno obdržal v desiatkach miliónov eur, budú podľa spoločnosti v prvom rade použité na rozvoj výskumu a vývoja batérií, ktorý bude prebiehať v centre vo Voderadoch.

04.01.2022 13:40
Inobar, batérie, , Marián Boček, Foto: ,
InoBat - zahájanie výstavby výskumného a vývojového cenra (06/21)
debata

Slovenská spoločnosť InoBat Auto získala ďalšieho investora, americkú spoločnosť Ideanomics Mobility. Po investíciách od Rio Tinto a Amara Raja ide o ďalšiu svetovú spoločnosť. „Cieľom spolupráce má byť podpora stabilnej výroby, no aj spoločný vývoj a komercializácia rôznych typov batériových článkov pre americký trh,“ informovala spoločnosť InoBat Auto.

bateria 3 Čítajte viac Indov zaujal slovenský nápad, na stole je aj výstavba gigafabrík

Investície, ktoré InoBat nedávno obdržal v desiatkach miliónov eur, budú podľa spoločnosti v prvom rade použité na rozvoj výskumu a vývoja batérií, ktorý bude prebiehať v centre vo Voderadoch. Spoločné aktivity chcú zamerať aj na navrhovanie, vývoj, výrobu a distribúciu batérií na americkom trhu. „Zámerom spolupráce je urýchliť rast dcérskych spoločností Ideanomics a ponúknuť výrobnú alternatívu, najmä pre zákazníkov so sídlom v USA a Európe,“ konštatovala firma.

debata chyba
Viac na túto tému: #firmy #batérie #InoBat