Kofola a Mattoni kupujú podiel v slovenskej spoločnosti, ktorá vyrába PET fľaše

Spoločnosť General Plastic, a. s. sídliaca v Kolárove plánuje v nasledujúcich troch rokoch investovať milióny eur do nových technológií, ktoré súvisia s udržateľným hospodárením s PET obalmi.

03.12.2021 14:39
kofola,capovanie,pitie Foto:
Kofola zvyšuje ceny nápojov.
debata (1)

Kofola a Mattoni 1873 sa stanú spolumajiteľmi slovenského výrobcu na výrobu PET fliaš General Plastic. Spoločnosti podpísali zmluvu na odkúpenie podielu od doterajšieho majiteľa, spoločnosti GP Alliance. Ako informovali spoločnosti, spoločnosť GP Alliance si ponechala tretinu akcií. Transakcia bude zrealizovaná po schválení zo strany dotknutých súťažných úradov.

Spoločnosť General Plastic, a. s. sídliaca v Kolárove plánuje v nasledujúcich troch rokoch investovať milióny eur do nových technológií, ktoré súvisia s udržateľným hospodárením s PET obalmi. "Investícia do spoločnosti General Plastic pomôže zaistiť skutočnú recykláciu PET fliaš vyzbieraných zálohovým systémom a lokálne tak uzavrie materiálový tok. Investícia je teda pre našu spoločnosť len prirodzeným krokom, ktorý nám umožní dosiahnuť úplnú cirkularitu,“ hovorí Alessandro Pasquale, generálny riaditeľ Mattoni 1873.

kofola,capovanie,pitie Čítajte viac Kofola trhá rekordy, v lete ju potiahli prímorské krajiny

„Zavedením zálohového systému na PET fľaše a plechovky robí Slovensko veľký krok k udržateľnosti v oblasti hospodárenia s týmito obalmi. Zaradí sa medzi vybrané krajiny Európy, ktoré už tento systém majú. My sa na jeho zavedení aktívne podieľame a podporujeme ho. Majetkový vstup do podniku General Plastic na tieto aktivity prirodzene nadväzuje. PET fľaše, ktoré sa na Slovensku vyzbierajú, sa tu aj zrecyklujú a Slovensko tak bude v tejto oblasti z veľkej časti sebestačné,“ komentuje vstup do spoločného podniku Jannis Samaras, generálny riaditeľ Skupiny Kofola.

GP Alliance je výrobcom horúco-pranej PET vločky a PET preforiem na Slovensku. Recykluje použité PET fľaše a využíva recyklovaný produkt pri výrobe PET preforiem. Zároveň vyrába HDPE uzávery na PET fľaše a zmršťovacie LDPE fólie.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #kofola #PET flaše