Na Slovensko vstupuje česká firma. Sľubuje analýzu na trhu s bývaním a prehľad v nových bytoch

Technologický startup Flat Zone českej investičnej skupiny Trigema, ktorý sa sústredí na zber a analýzu dát trhu s bývaním, vstupuje na Slovensko.

01.12.2021 13:35
29684268 182334319056114 6829795690296171044 n Foto:
Česká aplikácia na analýzu bytového trhu
debata (3)

„Na slovenský trh vstupujeme s kompletným prehľadom všetkého, čo sa na Slovensku aktuálne stavia,“ hovorí Vít Soural, projektový manažér a spoluzakladateľ startupu Flat Zone.

Flat Zone je realitný start-up, ktorý na slovenský trh prináša agregátor všetkých slovenských developerských projektov a zároveň ponúka kompletnú analýzu trhu s novými byty, informuje Petra Martínková, hovorkyňa Trigema. „Naším cieľom je zvyšovať transparentnosť informácií o rezidenčných trhoch v stredoeurópskom regióne. Okrem vyhľadávača pripravujeme mimo Česko spustiť dátovú aplikáciu Studio, ktorá zjednodušuje firemným klientom robiť rozhodnutia založené na presných a kompletných dátach,“ vysvetľuje Soural.

Technologické riešenie

Flat Zone chce ponúknuť databázu nových bytov na Slovensku. Podľa Martínkovej aplikácia tiež ponúka veľmi podrobné vyhľadávanie podľa lokalít, dispozície, cenových relácií a ďalších kritérií.

Profesionálom na trhu vie ponúknuť marketingové nástroje a aj pokročilé dátové či analytické nástroje. „Staráme sa o kompletný zber a čistenie dát, klienti nemusia tráviť desiatky hodín ich sťahovaním a môžu sa sústrediť na interpretáciu analýz,“ poznamenáva Soural s tým, že v Česku služby realitného agregátora Flat Zone využíva 30 tisíc ľudí mesačne a prvých užívateľov už má aj na slovenskom trhu.

Startup pracuje s vlastným digitálnym nástrojom, ktorý denne automaticky aktualizuje dáta z webu a cenníkov všetkých miestnych developerov. Matínková hovorí, že z ďalších verejných zdrojov tak portál zhromažďuje dáta o vývoji cien i ponúk, o vývoji nájmov, o predajoch secondhandových bytov a podobne.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #bývanie #Flat Zone