Pokračovanie článku: Povinné testy v práci dvakrát do týždňa. Soták hovorí o tom, čo čaká tisícky zamestnancov

Čo sa týka samotného testovania, Klub 500 zdôrazňuje, že tí zamestnávatelia, ktorí majú vytvorené podmienky na kontrolu zamestnancov (napríklad prostredníctvom vlastných zdravotníckych zariadení alebo v spolupráci s nimi), to budú robiť tak, ako navrhujú odborníci. Klub 500 ale tiež upozorňuje, že v prostredí veľkých firiem s tisíckami zamestnancov a nepretržitou prevádzkou to vzhľadom na cca 50 % zaočkovanosť reálne nie je.

Klub 500 preto navrhuje, aby sa podobne, ako tomu bolo v druhej vlne, prípadne tak, ako je tomu stále v susednom Rakúsku, urýchlene vytvorila sieť bezplatných testovacích centier.

Podľa názoru Klubu 500 je potrebné vytvoriť na Slovensku podmienky k zvýšeniu počtu zaočkovaných občanov starších ako 15 rokov a všetkých tých, ktorí chcú byť zaočkovaní. „Zastávame názor, že Vláda Slovenskej republiky má všetky predpoklady na to, aby vytvorila mobilné tímy, ktoré dokážu navštíviť tie oblasti a tých občanov Slovenska, ktorí majú sťažený prístup do očkovacích centier – do obcí, miest a jednotlivých regiónov," dodáva Klub 500.

Vladimír Soták Čítajte viac Priemyselník Soták o energetickej kríze: Fabriky nebudú mať na platy

Klub 500 zároveň opätovne zdôrazňuje, že spolu s očkovaním je podľa nich potrebné zaviesť podpornú liečbu tých, u ktorých je zistený COVID-19, a to skôr, než sa títo ľudia dostanú do nemocnice. COVID-19 zostáva z pohľadu Klubu 500 jediným ochorením, po diagnostike ktorého posielame pacienta domov bez akejkoľvek liečby a čakáme, ako sa u neho choroba vyvinie aj napriek tomu, že dnes sú známe podporné lieky, ktorými sa výrazným spôsobom znižuje riziko hospitalizácií.

© Autorské práva vyhradené

88 debata chyba
Viac na túto tému: #priemysel #očkovanie #Klub 500 #Vladimír Soták