Povinné testy v práci dvakrát do týždňa. Soták hovorí o tom, čo čaká tisícky zamestnancov

Nezaočkovaných zamestnancov čaká v práci po novom pravidelné testovanie dvakrát do týždňa. Predseda Klubu 500 Vladimír Soták tvrdí, že firmy to zvládnu len s vlastnými zdravotnými strediskami.

19.11.2021 13:31
Vladimír Soták Foto: ,
Generálny riaditeľ a predseda predstavenstva, Železiarne Podbrezová, a. s., Vladimír Soták.
debata (88)

Zamestnávatelia združení v Klube 500 reagujú na nové pandemické opatrenia. V tejto súvislosti vydali spoločné stanovisko, že podporujú a chcú ďalej podporovať Vládu Slovenskej republiky v boji s III. vlnou pandémie, avšak majú problém s tým, že odborníci, ktorí pripravujú opatrenia, nekomunikujú so zástupcami súkromnej sféry a nepreverujú realizovateľnosť navrhovaných opatrení v praxi.

„Verte, že pre nás sú zamestnanci a ich rodinní príslušníci to najcennejšie, čo máme. A taký istý prístup máme aj k regiónom, v ktorých žijeme. A rovnaký prístup je aj v iných oblastiach, napríklad vo vede a výskume. To my sme tí, ktorí majú len poslúchať?!“ pýta sa Vladimír Soták, Predseda Klubu 500.

Celoplošné testovanie / Ster / Koronavírus / Čítajte viac Firmy nezačnú testovať hneď v pondelok

Od pondelka sa totiž navrhuje povinné testovanie neočkovaných zamestnancov dvakrát do týždňa a táto povinnosť sa prenáša na zamestnávateľov. „Opakovane sa dostávame do situácie, že opatrenia sa prijímajú na poslednú chvíľu a bez toho, aby bolo jasné znenie vyhlášok a nariadení, ktoré má naviac hlavný hygienik vydať podľa uznesenia do nedele 21.11.2021 a platiť by mali od pondelka 22.11.2021!" dodáva Soták.

Z pohľadu Klubu 500 je testovanie zdravotného stavu zamestnancov výkonom zdravotnej starostlivosti a ten má zabezpečovať štát na svoje nálady a vo svojej réžii.

žena, dane, kalkulačka Čítajte aj Tiché zdanenie oberá ľudí o eurá z výplaty. Môže to Matovičova revolúcia zastaviť? (+ tabuľky)

© Autorské práva vyhradené

88 debata chyba
Viac na túto tému: #priemysel #očkovanie #Klub 500 #Vladimír Soták