V októbri odletelo z bratislavského letiska 55 tisíc pasažierov. Minulý rok to bolo iba 10 tisíc

Letisko v Bratislave vybavilo počas tohtoročného októbra 54.566 cestujúcich. Oproti októbru minulého roka predstavujú aktuálne výsledky nárast o 450 %. Vlani v októbri prešlo letiskom necelých 10.000 cestujúcich.

18.11.2021 10:39
letisko, bratislava, m. r. štefánika Foto: ,
Bratislavské letisko získa v budúcnosti viac cestujúcich pre zastavenie rozvoja viedenského letiska.
debata (3)

Letiskový personál zároveň vybavil v tomto období 1878 letov. Informovala o tom hovorkyňa Letiska M. R. Štefánika v Bratislave Zuzana Drobová.

Martin Fec Čítajte viac Vybavuje súkromné lety: Pre šiestich do Chorvátska tam a späť stojí cesta 6-tisíc eur, najdrahší let Slováka stál 150-tisíc

V októbri letisko vybavilo najviac cestujúcich na spojeniach z/do Londýna, Kyjeva a Bruselu. Sieť pravidelných spojení v októbri tvorilo 23 liniek. „Na konci mesiaca vstúpil do platnosti zimný letový poriadok, v ktorom do ponuky oproti letu pribudli nové destinácie Dubaj, Kodaň a Lanzarote, obnovené sú aj lety do Eindhovenu, Milána a Solúna/Thessa­loniki,“ uviedol generálny riaditeľ letiska Dušan Keketi.

V septembri tohto roka cestovalo z letiska 69.721 pasažierov, ktorí najčastejšie smerovali do Londýna, Kyjeva a Antalye. Zároveň sa v septembri uskutočnilo 2171 letov, čo predstavovalo o 46 % viac ako v septembri minulého roka a v tomto roku to bol tretí najvyšší mesačný počet letov. Od začiatku roka letisko vybavilo 388.496 cestu­júcich, čo predstavuje 99 % objemu za rovnaké obdobie minulého roka.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #letisko M. R. Štefánika