Autá aj obrnené vozy. Legendárna Tatrovka reštartuje výrobu (foto, video)

Okrem osobných áut sa tak u nás budú produkovať aj špecializované nákladné vozidlá. Ako informuje spoločnosť, pôsobiť bude v Trenčíne a do dvoch rokov plánuje zamestnať 150 ľudí.

08.11.2021 14:32
Fotografia c. 2 - Stredne nakladne vozidlo... Foto:
Tatra Defence
debata

„Vyrábať budeme špecializované vozidlá pre silové zložky, presne podľa požiadaviek klienta, nepôjde teda o veľkosériovú tzv. pásovú výrobu akú poznáme z bežných automobiliek," uviedol generálny riaditeľ Tatra Defence Slovakia Michal Baláž. Ako dodal, takýto typ produkcie je náročný na vysokokvalifi­kovaných mechanikov, elektromechanikov a zváračov a tiež technológov a konštruktérov s niekoľkoročnými skúsenosťami v tejto oblasti výroby.

VIDEO z IDEB:Tatra bude z Trenčína.
Video

Na Považí sa budú vyrábať predovšetkým vozidlá vhodné pre silové zložky, väčšinou s protimínovou ochranou, možnosťou balistickej ochrany kabíny, a rôznymi, často špecializovanými nadstavbami, prípadne s prípravou pre zbraňové nadstavby. Vozidlá budú vyrábané na podvozkoch typu Tatra 815–7 a Tatra Tactic.

budaj Čítajte viac Priemyselné firmy sa obuli do Budaja. Povedal, že energeticky náročné výroby majú odísť z krajiny
Tatra

Značka TATRA je na Slovensku známa a populárna. Historicky sa s ňou spájajú tri slovenské mestá: Bánovce nad Bebravou, Čadca a Bratislava. Od 1. júla sa do klubu týchto miest pridáva Trenčín, v ktorom chce automobilka TATRA TRUCKS výrobu slávnych nákladných vozidiel obnoviť, opäť sa stať významným regionálnym zamestnávateľom a zároveň aj spoľahlivým partnerom Ministerstva obrany SR.

Fotogaléria
Tatra na IDEB
Tatra na IDEB
Tatra 4x4 Platform
Pancierové kabíny, Tatra Tactic
Pancierové kabíny, Tatra Tactic
+3Špeciálne nadstavby
Titus 6x6
Pandur II 8x8
+6Gepard

Trenčianska fabrika má po ukončení nábehu výroby a rozbehnutí servisu v pláne aj prepojenie s vývojovými kapacitami materskej Tatry, ktorá sídli v českej Kopřivnici. „O Tatry je veľký záujem. Okrem výroby a servisu sa plánujeme aktívne podieľať aj na vývoji, čím dokážeme zabezpečiť celý životný cyklus vozidla," uzavrel Baláž.

debata chyba
Viac na túto tému: #investície #automobilky #priemysel