Známy internetový predajca ide do poľských rúk. Kúpili ho za stovky miliónov eur

Získaná spoločnosť zahŕňa e-commerce aktíva Mall Group a logistické aktíva WE|DO sídliace v Českej republike, na Slovensku, v Maďarsku, Slovinsku, Chorvátsku a Poľsku.

05.11.2021 09:54
Jakub Havrlant, předseda představenstva Mall... Foto:
debata (1)

Nákupná platforma Allegro sa dohodla na nadobudnutí 100-percentného podielu v Mall Group a WE|DO CZ od predávajúcich akcionárov PPF, EC Investments a Rockaway Capital. Protihodnota transakcie predstavuje 881 miliónov eur na základe firemnej valuácie na úrovni 925 miliónov eur upravenej o záväzky v hodnote 44 miliónov eur. Finálna cena môže byť navýšená až o 50 miliónov eur na základe výkonnosti skupiny Mall Group. Tá o tom informovala v piatok.

Elektronika Čítajte viac Čipová kríza sa preliala aj do elektroniky. Problém je s notebookmi či telefónmi, niektoré modely v obchodoch nie sú

Získaná spoločnosť zahŕňa e-commerce aktíva Mall Group a logistické aktíva WE|DO sídliace v Českej republike, na Slovensku, v Maďarsku, Slovinsku, Chorvátsku a Poľsku. Transakcia sa netýka spoločností Vivantis a Mall Pay, ani Mall.tv a Košík.cz, ktoré už boli zo skupiny Mall vyčlenené v minulosti. Vo fiškálnom roku (marec 21) dosiahla Mall Group hrubý objem tovaru v hodnote 930 miliónov eur, hrubú maržu 14 % a EBITDA na hranici rentability. „Počas uplynulých dvoch desaťročí sa Allegro stala obľúbenou nákupnou destináciou zákazníkov v Poľsku. Spoločne s Mall Group a WE|DO teraz budeme schopní osloviť aj zvyšok Európy," povedal CEO spoločnosti Allegro François Nuyts.

Kto je kto?

Spoločnosť Allegro je populárna nákupná platforma v Poľsku a jedna z najväčších e-commerce platforiem v Európe.

Mall Group je najväčšia e-commerce skupina strednej a východnej Európy, ktorej portfólio kombinuje dve hlavné oblasti: e-commerce (Mall, CZC.cz a Vivantis) a finančné služby Mall Pay pre internetové nakupovanie. Pôsobí v deviatich krajinách s viac ako 4 000 zamestnancami ponúka svoje služby 130 miliónom obyvateľov strednej a východnej Európy. V roku 2020 doručila svojim zákazníkom viac ako 14 miliónov objednávok.

Čo to znamená pre zákazníkov?

Dohoda predstavuje významný krok spoločnosti Allegro v rámci jej stratégie medzinárodnej expanzie a umožní novovznikajúcej skupine urýchliť svoj rast naprieč zvyškom Európy. Okrem toho až 135-tisíc obchodníkov spoločnej skupiny v Poľsku a naprieč strednou a východnou Európou bude ťažiť z možnosti „inzerovať na jedinom mieste a predávať všade” a získa širší prístup k maloobchodnému trhu s dosahom 70 miliónov ľudí a hodnotou 250 miliárd eur. Okrem toho spoločnosť avizuje, že ich spojenie vylepší nákupný zážitok a ponúkne najlepšie ceny, najširšiu ponuku, výber, ako aj maximálny komfort pre 18-miliónov spoločných zákazníkov v celom región

1 debata chyba
Viac na túto tému: #predaj #e-commerce #Mall