Celodenná strava zdarma, vybavenie nákupov, pošty či kuriéra. Slovenská firma láka ľudí na netradičné benefity

Firmy dbajú na pohodlie svojich zamestnancov rôznymi spôsobmi.

07.10.2021 15:26
Vacuumlabs Foto:
debata (1)

„Dnes už firmy vedia, že na to, aby zamestnávali kvalitných ľudí, potrebujú prácu zatraktívniť a robiť akýsi „job marketing,“ hovorí psychologička a lektorka Ivana Medvecká.

Vacuumlabs je slovenská fintechová spoločnosť, ktorá chce nastaviť nové štandardy v oblasti pracovných benefitov. „Náš vzťah k našim ľuďom charakterizujú štyri slová – príležitosť, pretože ich podporujeme pri vytváraní a implementácii vlastných projektov, autonómia, ktorá im dáva slobodu v práci, čo znamená, že projekty, na ktorých pracujú majú zmysel a pozitívny dopad na spoločnosť, ako aj transparentnosť, čo znamená, že sme voči svojim ľuďom maximálne otvorení,“ vysvetľuje Matej Ftáčnik, CEO spoločnosti Vacuumlabs.

práca, bicykel, čítanie, muž, zamestnanec Čítajte viac Slovenská firma vyskúšala 4-dňovým pracovný týždeň. Výsledky prekvapili

Aké výhody poskytuje pre svojich ľudí?

Práca z domu či flexibilný pracovný čas je vo firme samozrejmosťou. Ďalším benefitom je flexibilné miesto. Teda odkiaľ ich ľudia pracujú – či už z domu alebo je to kdekoľvek inde – môžu pracovať odtiaľ, odkiaľ im to najviac vyhovuje.

Okrem toho Vacuumlabs kompletne zastrešuje ich celodennú stravu – v bratislavskej centrále pre nich firma zriadila vlastnú jedáleň, kde si môžu vychutnať zdravé raňajky, obedy aj olovrant, či ovocie počas celého dňa – a to na náklady firmy. Ďalej je to neobmedzený počet sick days – každý najlepšie vie, koľko odpočinku potrebuje, firma dôveruje ľuďom v tom, že svoje neobmedzené dni PN využijú správne.

Okrem toho spoločnosť podporuje svojich ľudí v ďalšom vzdelávaní. Čas na ďalšie školenia, či návštevu technologických konferencií si určujú sami. Každý štvrťrok dáva svojím ľuďom spätnú väzbu týkajúcu sa pracovného výkonu, rovnako tiež supervízori zhodnocujú ich platovú situáciu.

Vacuumlabs je family-friendly – firma ponúka platenú rodičovskú dovolenku, dva týždne voľna pre partnerov s novonarodenými deťmi a skrátené pracovné hodiny pre čerstvých rodičov, ktorí sa chcú vrátiť do práce.

Firma je tiež LGBTI+ friendly. Samozrejmosťou sú komunitné a teambuildingové aktivity.

Unikátnym je poskytovanie služieb concierge – ak sú ľudia vo Vacuumlabs zaneprázdnení a kopia sa im bežné denné mimopracovné úlohy, môžu požiadať firemného concierge, aby im zašiel na poštu, vyzdvihol objednávky od kuriéra, či vybavil nákupy.

Digitálne bankovníctvo

Vacuumlabs vytvára produkty a poskytuje systém riešení v oblasti fintech, kryptomien a digitálneho bankovníctva.

Riešenia vytvára pre viac ako 60 klientov z celého sveta, od San Francisca po Tokio. Medzi najzaujímavejšie projekty patrí napríklad vytvorenie digitálnej banky v Hongkong.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #práca #výhody #benefity