Dve sociálne siete na blackoute facebooku zarobili. Vystrelil ich na vrchol rebríčka

Šesťhodinový výpadok Facebooku "prihral" milióny nových užívateľov hlavne smartfónovým platformám Signal a Telegram. Ich hlavní konkurenti WhatsApp, rovnako ako Instagram, totiž patria pod Facebook a včera boli nedostupné.

05.10.2021 09:09
Facebook Foto: ,
Ilustračné foto.
debata (3)

Výpadok Facebooku „prihral“ milióny nových užívateľov platformám Signal a Telegram.

Včerajšie obrie výpadok Facebooku, Instagramu a WhatsApp, zrejme najväčší v histórii, výrazne pomohol jeho konkurencii. Platforma Signal na svojom twitterovom účte uviedla, že sa u nej v reakcii na výpadok novo prihlásili milióny užívateľov. Telegram zase poskočil o 55 priečok na samý vrchol rebríčka najsťahovanejších aplikácií pre iPhony v USA.

Ako Signal, tak Telegram súperí s WhatsApp v segmente aplikácí typu messenger. WhatsApp, rovnako ako Instagram patria do rodiny Facebooku.

bezpečnosť / mobil / facebook / Čítajte viac Facebook, Instagram a WhatsApp mali globálny výpadok

Včerajšie šesťhodinový výpadok postihol mnohé z 2,7 miliardy užívateľov facebookovských platforiem.

Šéfa Facebooku Marka Zuckerberg výpadok pripravil o šesť miliárd dolárov. „Kľúčovým dôvodom Zuckerbergovho enormného ochudobneniu bol prudký prepad cien akcií Facebooku, ktorý v reakcii na výpadok nastal,“ komentuje Lukáš Kovanda, hlavný analytik českej Trinity bank.

Podľa webstránky Downdetector, ktorá sleduje výpadky, to bol vôbec najväčší výpadok, keď problémy hlásilo 10,6 milióna ľudí po celom svete.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #facebook #Instagram #Mark Zuckerberg #Whatsapp #výpadok