Vyššie platy aj odmeny. Slovenská automobilka ohlásila špeciálne benefity pre zamestnancov

Jaguar v Nitre zvyšuje mzdy i sociálne benefity zamestnancov. Nová výška mzdy sa začína v závislosti od pracovného zaradenia od 955 po 1440 eur.

02.10.2021 16:35
jaguar land rover nitra auto Foto: ,
Nitrianska automobilka zvyšuje zamestnancom platy.
debata (10)

Automobilka Jaguar Land Rover v Nitre zvyšuje od začiatku októbra v zmysle dohodnutej kolektívnej zmluvy tarifné mzdy výrobných zamestnancov. Nová výška mzdy sa začína v závislosti od pracovného zaradenia od 955 po 1440 eur. Priemerná výška mzdy výrobných zamestnancov sa tak po novom bude pohybovať v rozmedzí 1235 až 2080 eur, pričom zahŕňa aj 13. plat, mesačný výrobný bonus, kompetenčný príplatok a príspevok na dopravu, informoval výkonný riaditeľ Jaguar Land Rover Slovakia Russell Leslie.

AAA Auto - autobazár Čítajte aj Kto vládne autobazárom? Týchto 15 modelov sa ľudia zbavujú najčastejšie

Jeden z najväčších zamestnávateľov na Slovensku poskytuje zamestnancom 13. plat, príplatky za nadčasy, víkendy a nočnú prácu nad rámec zákona, mesačný výrobný bonus až do výšky 15 percent platu, kompetenčný príplatok, bezplatnú autobusovú dopravu alebo príspevok zamestnávateľa na dopravu, príspevok na doplnkové dôchodkové sporenie. V plnej výške hradí životné a úrazové poistenie, poskytuje ročný príspevok 300 eur na relax či voľnočasové a vzdelávacie aktivity.

Spoločnosť od 1. októbra na základe kolektívnej zmluvy zvyšuje príspevok pre zamestnancov pri narodení či adopcii dieťaťa na 500 eur, ako aj príspevky na podporu zamestnancov, ak sa ocitnú v neočakávaných či kritických životných situáciách. Tie sa budú pohybovať v rozmedzí od 350 do 1000 eur v závislosti od typu udalosti.

Nitrianska automobilka spustila výrobu v októbri 2018. Po náborovej kampani, ktorú spustila v apríli tohto roka, zamestnáva aktuálne takmer 4000 ľudí. Závod vyrába v Nitre modely Land Rover Discovery a Land Rover Defender.

10 debata chyba
Viac na túto tému: #automobilka #benefity #zamestnanci