Na Slovensku oficiálne skončila malá banka. Po novom ju nájdete už iba ako ČSOB

V súvislosti s touto zmenou nie sú nutné zo strany klientov žiadne aktívne kroky.

01.10.2021 10:30
ruky, peniaze, euro, bankovky, oblek, počítanie Foto:
Ilustračné foto.
debata

Necelý rok po tom, ako sa belgická KBC Bank N.V, ktorá na Slovensku pôsobí aj prostredníctvom ČSOB Banky, stala majoritným a neskôr už 100-% akcionárom OTP Banky Slovensko, dochádza k právnemu zlúčeniu oboch entít do jednej banky.

Od 1. októbra 2021 tak budú spoločne pôsobiť pod jednou značkou ČSOB, ktorá tým posilní svoje postavenie trhovej štvorky. Všetci doterajší klienti a klientky OTP Banky Slovensko, ktorá tak ako samostatná právnická osoba zanikla, sa automaticky stávajú klientmi ČSOB Banky. V súvislosti s touto zmenou nie sú nutné z ich strany žiadne aktívne kroky. Zlúčením sa pre klientov tiež nijako nemení nastavenie produktov a služieb zriadených ešte v OTP Banke Slovensko, informuje banka v tlačovej správe.

Igor Matovič, lotéria Čítajte viac Pozor na číslo účtu, varuje rezort financií pri očkovacej lotérii. Chybu urobili stovky ľudí

V nasledujúcich mesiacoch dôjde k technickému spájaniu oboch bánk. Aj po právnom zlúčení bánk môžu klienti a klientky naďalej využívať produkty a služby bývalej OTP Banky Slovensko rovnako ako doteraz, vrátane vydanej platobnej karty a čísla účtu. Nemení sa ani elektronické bankovníctvo a prihlasovacie údaje. V platnosti a nezmenené zostávajú všetky ich zmluvné vzťahy uzatvorené s OTP Bankou Slovensko.

Ako ďalej informuje banka, tak prechod na produkty ČSOB bude postupný a o jednotlivých krokoch súvisiacich s aktiváciou produktov ČSOB budem klientov banka včas informovať. Zároveň ich ubezpečuje, že v súvislosti so zlúčením obidvoch bánk nie je potrebné robiť z ich strany žiadne aktívne kroky ani navštíviť pobočku. Tie sú všetky už rovnako ako aj bankomaty označené logom ČSOB, nie označením OTP Banky Slovensko.

debata chyba
Viac na túto tému: #ČSOB #OTP banka