U. S. Steel Košice predáva dcérsku spoločnosť, do novej spoločnosti odídu aj zamestnanci

Novým, stopercentným vlastníkom, by sa od novembra 2021 mala stať spoločnosť Termostav – Mráz

21.09.2021 16:57
U. S. Steel Košice Foto: ,
debata (1)

Spoločnosť U. S. Steel Košice predáva svoj obchodný podiel v spoločnosti RMS Košice a v súčasnosti prebiehajú finálne rokovania. Novým, stopercentným vlastníkom, by sa od novembra 2021 mala stať spoločnosť Termostav – Mráz, pričom nový vlastník preberie všetkých zamestnancov a ich benefity majú ostať zachované v zmysle platnej kolektívnej zmluvy. Oceliarne o tom informovali na svojom webe.

U. S. Steel Košice sa chce sústrediť na podstatu svojho podnikania, produkciu oceľových výrobkov a ráta s prehĺbením spolupráce s tradičným dodávateľom žiaruvzdorných výrobkov, spoločnosťou Termostav – Mráz.

Screenshot 20210920 100554 Čítajte viac Stanica Nivy bude ako letisko. Pozrite sa dovnútra ešte pred otvorením (fotogaléria)

„Sme radi, že náš dlhoročný partner s nami bude rozvíjať podnikanie nielen v oblasti poskytovania žiarotechnických služieb, ale aj v oblasti výroby žiaruvzdorných materiálov. Naše dlhoročné skúsenosti s Termostav – Mráz nám dávajú záruku, že naše partnerstvo do budúcich rokov bude vzájomne prospešné a zabezpečí ďalší rozvoj spoločnosti RMS,“ uviedla Elena Petrášková, viceprezidentka pre dcérske spoločnosti a generálna právna zástupkyňa.

„Máme dlhoročné skúsenosti s umiestňovaním žiaruvzdorných produktov v hutníckom priemysle a v budúcnosti budeme môcť vďaka tejto zmene vyrábať a ďalej rozvíjať to, čo od nás zákazníci na celom svete chcú,“ dodal Štefan Mráz.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #firma #dcérske firmy #U. S. Steel Košice