Ceny dovoleniek sa prudko zvýšia. Dopyt po nich sa má dramaticky zotaviť

Ceny dovoleniek sa podľa leteckej firmy Ryanair pravdepodobne prudko zvýšia. „V roku 2022 bude v Európe o približne 20 percent menšia prepravná kapacita na krátke trasy, pričom sa dramaticky zotaví dopyt,“ povedal šéf leteckej firmy Ryanair.

13.09.2021 10:07
leto, more, pláž, rodina, dovolenka Foto:
Ilustračné foto.
debata (7)

Ceny dovoleniek sa podľa šéfa írskej nízkonákladovej leteckej spoločnosti Ryanair na budúci rok pravdepodobne prudko zvýšia, keďže dopyt po cestovaní sa oživí. „Myslím si, že v Európe na budúci rok nastane dramatické zotavenie turizmu. A dôvod, pre ktorý podľa mňa budú ceny dramaticky vyššie, je to, že je menej prepravnej kapacity,“ povedal Michael O'Leary pre nedeľník Sunday Times. Informuje o tom portál bbc.com.

žena, práca, home office, rozmýšľanie, písanie Čítajte viac Ľudia chcú pracovať z domu aj po pandémii. Hlavným dôvodom má byť ušetrený čas

Všetci konkurenti spoločnosti Ryanair museli pre pandémiu zredukovať svoje flotily, konštatoval O'Leary. „V roku 2022 bude v Európe o približne 20 percent menšia prepravná kapacita na krátke trasy, pričom sa dramaticky zotaví dopyt,“ poznamenal šéf leteckej firmy Ryanair. Tento vývoj nastáva za situácie, keď ekonómovia predpovedajú rast inflácie počas zvyšnej časti tohto roka a zároveň hrozí zvýšenie environmentál­nych daní.

7 debata chyba