Bratislavský Volkswagen obmedzuje výrobu aj v segmente malých mestských vozidiel

Nie je vylúčené ďalšie prispôsobovanie výroby.

02.09.2021 14:40
Zuzana Čaputová na návšteve Volkswagenu Foto:
Zuzana Čaputová na návšteve Volkswagenu
debata (2)

V súčasnosti aj naďalej dochádza k nedostatočnému zásobovaniu čipov pre automobilový priemysel. Deje sa tak v dôsledku rastúceho dopytu po elektronike na jednej strane, ako aj na základe vysokého dopytu na trhu s automobilmi na strane druhej. Následkami je prispôsobovanie automobilovej produkcie naprieč celým odvetvím, čo sa dotýka aj značiek koncernu Volkswagen.

Bratislavský Volkswagen má posledné dni obmedzenú produkciu. Od pondelka 23. do piatka 27. augusta prerušila produkciu SUV vozidiel a ich výroba stojí aj v týchto dňoch. Konkrétne v závode bude pre pretrvávajúci nedostatok polovodičov v súvislosti s epidémiou koronavírusu vo štvrtok 2. a v piatok 3. septembra prerušená výroba SUV vozidiel vo všetkých troch zmenách.

Volkswagen ID.4 GTX (2021) Čítajte viac Čipová kríza dosahuje svoj vrchol. Ďalšie prerušenie výroby SUV vozidiel vo Volkswagene

Hovorkyňa bratislavskej fabriky Lucia Kovarovič Makayov približuje, že výroba v segmente malých mestských vozidiel prechádza dočasne na jednozmennú prevádzku. „Nasledujúci týždeň príde k čiastočnému prispôsobovaniu produkcie vo všetkých troch segmentoch v závislosti od dostupnosti dielov,“ tvrdí pre Pravdu.

„Aktuálne vychádzame z toho, že v 3. kvartáli 2021 bude zásobovanie čipmi naďalej veľmi nestále, situácia zostane napätá a čipová kríza zároveň dosiahne svoj vrchol,“ dodáva. Podľa nej preto nie je vylúčené ďalšie prispôsobovanie výroby.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Volkswagen #automobilky #nedostatok čipov