Nemci pri Senici postavia nový závod na tepelné čerpadlá. Vznikne 900 nových miest

Nový závod by po skončení nábehovej fázy mal vytvoriť 900 nových pracovných miest, z toho 700 pre robotníkov.

31.08.2021 11:05
vaillant Foto:
debata (9)

Závod na výrobu zariadení tepelných čerpadiel plánuje v Senici postaviť spoločnosť Vaillant Group Heat Pump Production, ktorej jediným spoločníkom je nemecký Vaillant. Závod má stáť na pozemku s rozlohou približne 25 hektárov v priemyselnej zóne Kaplinské pole. Vyplýva to zo zámeru, ktorý bol vypracovaný pre účely posudzovania vplyvov na životné prostredie.

Nový závod podľa tohto dokumentu po skončení nábehovej fázy vytvorí v Senici až 900 pracovných miest. Z tohto počtu bude približne 700 miest pre robotníkov, 80 pre inžinierov a technikov a približne 120 pre administratívu.

ruky, peniaze, euro, bankovky, oblek, počítanie Čítajte viac Slováci majú v bankách uložené rekordné sumy. Inflácia ich pomaly požiera, vystríha odborníčka a ponúka riešenie

Hlavným objektom závodu bude budova pre výrobu a skladovanie s linkami na výrobu výmenníkov tepla, lisovňou, lakovňou a ďalšími prevádzkami. Celkové náklady, vzhľadom na pohyb v cenách stavebných materiálov aj technológií, investor v tejto fáze nevie vyčísliť, odhaduje ich na 120 miliónov eur. So začiatkom výstavby závodu na výrobu tepelných čerpadiel ráta v prvom štvrťroku 2022, s dokončením v treťom štvrťroku 2023.

Plánovaná investícia je v súlade s platnou územnoplánovacou dokumentáciou mesta Senica. Územie priemyselnej zóny Kaplinské pole má podľa zverejneného zámeru dopravnú dostupnosť, ako aj dostupnosť inžinierskych si­etí.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #Senica #závod #pracovné miesta