V Bánovciach nad Bebravou otvorili vývojové centrum koncernu Hella

K 1. septembru bude v centre vybavenom najnovšími technológiami pracovať prvých 35 vývojárov.

26.08.2021 16:57
hella Foto:
debata

Koncern Hella, ktorý pôsobí v oblasti svetelnej techniky a elektroniky pre automobilový trh, otvoril vývojové centrum v Bánovciach nad Bebravou. Ako informoval na dnešnom stretnutí s novinármi viceprezident koncernu pre Slovensko a generálny riaditeľ spoločnosti Hella Slovakia Lighting Vladimír Huťan, náplňou centra je vývoj a konštrukcia zadných svetiel pre všetky európske značky vozidiel, ktoré má koncern vo svojom portfóliu. K 1. septembru bude v centre vybavenom najnovšími technológiami pracovať prvých 35 vývojárov, do roku 2023 sa ich počet zvýši na 100.

Doteraz bolo vývojové know-how sústredené v centrále koncernu v nemeckom Lippstadte a čiastočne aj v susednej Českej republike. „Spojením nového excelentného pracoviska s výrobným závodom, kde kontinuálne narastá podiel automatizácie a digitalizácie, vznikne vysoko efektívny vývojovo-výrobný komplex s najvyššou kvalitou výsledného produktu," skonštatoval Huťan.

traktor, pole, pozemok Čítajte viac Známa značka traktorov Zetor je v dvojnásobnej strate. Pandémia prerušila dlhé roky ziskov

„Práve v Bánovciach nad Bebravou je dnes najväčší európsky závod Hella na výrobu zadných svetiel, takže vývoj tu bude priamo prepojený s výrobou. Z dlhodobej perspektívy je toto spojenie obrovskou výhodou, pretože významné zefektívňuje celý proces – od úvodných konzultácií so zákazníkom, cez návrh, testovanie až po konečnú produkciu,“ podotkol člen predstavenstva koncernu Frank Huber.

Podľa riaditeľky ľudských zdrojov Hella Slovakia Lighting Martiny Čulej dá projekt príležitosť širokej palete profesií od konštruktérov so skúsenosťami s výrobou plastových dielov, optických inžinierov, elektronických a simulačných inžinierov, projektových manažérov, až po nákupcov, kvalitárov, kresličov a ďalšie profesie.

Spoločnosť Hella Slovakia Lighting so sídlom v Kočovciach je od 1. júna zastrešujúcou organizáciou pre všetky výrobné závody a aktivity koncernu Hella na Slovensku. Je lídrom výroby svetelnej techniky pre automobilový priemysel na Slovensku a s takmer 4 000 zamestnancami patrí k hlavným zamestnávateľom slovenského automotivu.

debata chyba
Viac na túto tému: #technológie #Bánovce nad Bebravou