Expolitik Beblavý rozbieha vlastný biznis. Predstavil novú aplikáciu na boj proti dlhému Covidu

Mobilná aplikácia Zhiva pomáha ľuďom s následkami Covidu, prístup k nej majú poistenci Dôvery a Unionu. Ide o jednu z prvých aplikácii na dlhý Covid na svete, tvrdia jej tvorcovia.

24.08.2021 12:41
Miroslav Beblavý, podcast Foto: ,
ilustračná fotka
debata (26)

Aplikácia ľuďom pomáha lepšie zvládať následky ochorenia a vrátiť sa k plnému zdraviu. Môžu si pravidelne merať a sledovať svoj zdravotný stav pri najčastejších príznakoch dlhého Covidu. Informoval o tom predseda predstavenstva Zhiva Miroslav Beblavý.

Aplikácia obsahuje aj dychové cvičenia vytvorené expertmi na dýchanie z americkej spoločnosti STASIS, ktoré pomáhajú proti únave, aj kurz o tom, ako na najčastejšie problémy sprevádzajúce dlhý Covid. Používatelia v Zhive nájdu aj rôzne rady, obsahuje prehľad problémov, s ktorými sa pacienti stretávajú, ale aj riešení a príbehov iných pacientov. Okrem toho aplikácia poradí, na akých lekárov sa obrátiť a čo od nich chcieť.

robotníci, tehly, kontrola Čítajte viac Nezaočkovaní zamestnanci spôsobujú firmám problémy. Podmienky uplatňovania protiepidemických opatrení sú nejasné

Odhaduje sa, že dlhým Covidom trpí aspoň každý desiaty nakazený. Len na Slovensku môže ísť o 80-tisíc ľudí. Pacienti bojujú s vyše 200 známymi príznakmi tohto nového dlhodobého až chronického ochorenia. Najčastejšie ich trápi únava, dýchavičnosť, majú problémy so spánkom, ale aj pocity úzkosti.

Zhiva je slovenský technologický startup. Založili ho piati ľudia z oblasti zdravotníckej informatiky, verejnej politiky a komunikácie. Vo februári tohto roka spustili web CovidHelper.sk a po záujme ľudí s akútnym a dlhým Covidom vymysleli a vytvorili aplikáciu pre self-manažment tohto nového ochorenia.

26 debata chyba
Viac na túto tému: #Dôvera #Union #aplikácia #Covid-19