Slovenská Tatra sa ide ukázať svetu. Predstaví vozidlá, ktoré sa budú vyrábať v Trenčíne

Portfólio domáceho výrobcu z Považia doplní tiež tanková či delostrelecká munícia a špeciálny kontajner mobilnej letovej riadiacej veže, ktorý banskobystrická spoločnosť exportuje do celého sveta.

23.08.2021 11:40
Tatra 6x6 Foto:
Špeciálne nadstavby
debata (27)

Na medzinárodnej výstave obranného priemyslu IDEB 2021, ktorý sa začne v stredu (25. 8.) v Bratislave, predstaví skupina CSG (Czechoslovak Group) vozidlá na platforme 4×4 či Tatra Tactic 6×6 od slovenskej spoločnosti Tatra Defence Slovakia. Vyrábať sa budú v trenčianskom závode.

Portfólio domáceho výrobcu z Považia doplní tiež tanková či delostrelecká munícia a špeciálny kontajner mobilnej letovej riadiacej veže, ktorý banskobystrická spoločnosť exportuje do celého sveta.

robotník Čítajte viac Obranný priemysel na Považí ožíva. Firma hľadá nových zamestnancov

„Sme radi, že práve na domácom podujatí IDEB 2021 v Bratislave budeme môcť svetu ukázať ponuku špičkových vozidiel značky Tatra na podvozkoch 4×4 a 6×6, ktorými sa budeme uchádzať o pozornosť doma i v zahraničí. Tatra sa nedávno vrátila na Slovensko a my plánujeme naštartovať jej výrobu tak, aby sme znovu oživili domáci obranný priemysel, čomu je priamo naviazaný aj rast zamestnanosti v regióne Považia,“ uviedol Michal Baláž, generálny riaditeľ spoločnosti Tatra Defence Slovakia.

Pancierové kabíny, Tatra Tactic
Pancierové kabíny, Tatra Tactic
+3Špeciálne nadstavby

Ako dodal, Tatra Defence Slovakia predstaví na výstave zodolnené nákladné vozidlo Tatra Tactic 6×6, univerzálne štvorkolesové vozidlo na platforme 4×4, ktoré je vhodné na bojové nasadenie, prieskumné misie i hliadkovanie. Dvojicu vozidiel pritom bude vyrábať na domácej pôde v priestoroch bývalého VOP v Trenčíne.

„Ide o vozidlá, ktoré ponúkajú plnú kompatibilitu so štandardmi NATO, pričom tiež plne vyhovujú potrebám Ozbrojených síl SR a umožňujú tak efektívne nasadenie v misiách OSN, NATO, ako aj pri vnútornej ochrane územia Slovenskej republiky,“ doplnil Baláž.

Expozíciu zástupcov domáceho obranného priemyslu z Považia, ktorý bude združený pod hlavičkou materskej skupiny CSG (Czechoslovak Group), ďalej doplní portfólio tankovej i delostreleckej munície od ZVS Armory. V stánku tiež bude možné vidieť najnovší mínomet Antos či špeciálny veliteľský kontajner s prístavbou z mobilnej riadiacej letovej veže DISK 2 od banskobystric­kej MSM.

27 debata chyba
Viac na túto tému: #Trenčín #auto #Tatra